HEADLINES
Loading...

Η μοναδική γυναίκα που δουλεύει αποκλειστικά ως άνδρας μοντέλο

Η πρώην αθλήτρια της κολύμβησης Casey Legler παραδέχεται ότι τα ανδρικά κοστούμια της πάνε πιο πολύ.... Έμαθα τους άντρες που δουλεύουν και ως γυναίκες μοντέλα από τον Andrej Pejic και τον Stav Strashko. Φυσικά και με την πρώτη ματιά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Μια γυναίκα να εργάζεται αποκλειστικά ως άνδρας - μοντέλο, όμως, είναι πολύ σπάνιο. Συγκεκριμένα η Casey Legler είναι η μοναδική που έχει τέτοιο συμβόλαιο. Γυναίκα που δουλεύει αποκλειστικά ως άνδρας για το περίφημο πρακτορείο μοντέλων Ford.

Η φωνή της είναι πολύ κοριτσίστικη, αλλά τα κοντά μαλλιά, το τατουάζ στο λαιμό και το ψηλόλιγνο γυμνασμένο σώμα της, τής έδωσαν όλα όσα χρειάζονται να ποζάρει με κοστούμια και φαρδιά τζιν.

"Έχουμε πολύ συγκεκριμένους τρόπους, με τους οποίους χαρακτηρίζουμε τον εαυτό μας ως άνδρα ή γυναίκα και νομίζω ότι πολλές φορές αυτοί είναι περιοριστικοί. Θα ήταν υπέροχο αν δεν βιαζόμασταν να κρίνουμε κάποιον, επειδή θέλει να φορέσει φόρεμα ή παντελόνια" δηλώνει σε συνέντευξή της στο TIME magazine και γελάει όταν ακούει τον εαυτό της να λέει ότι είναι μια γυναίκα που δουλεύει ως άνδρας. "Είναι περίεργο. Επειδή είμαι γυναίκα".


Η Casey Legler είναι η μοναδική γυναίκα που δουλεύει αποκλειστικά ως άνδρας για το περίφημο πρακτορείο μοντέλων Ford

Όλα άρχισαν όταν ο φίλος της φωτογράφος Cass Bird της ζήτησε να κάνει το μοντέλο ως άνδρας για μια φωτογράφιση στο Muse Magazine. "Είσαι τέλεια για αυτό", της είπε και είχε δίκιο. Τα πήγε περίφημα. Υπέγραψε με το Ford αμέσως, καθώς ένας ατζέντης έδωσε τις φωτογραφίες της κι εκεί.

Η Casey λέει ότι αυτό που κάνει δεν είναι εύκολο. Εξάλλου δεν ήταν πάντα καλή στη μόδα. Στα 13 της ξεκίνησε να κολυμπάει και στα 18 προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Τότε πολλοί Γάλλοι αυναθλητές της ξύρισαν το κεφάλι τους. Το έκανε κι αυτή: "Ήταν η αρχή. Αφού αυτοί μπορούν να το κάνουν, γιατί να μην μπορώ κι εγώ;". Στα 36 της, δείχνει ακόμα σαν ένα αγόρι 19 ετών.




Παραδέχεται με χιούμορ ότι δείχνει πολύ καλύτερη με ανδικά ρούχα, σε αντίθεση με τα φορέματα

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε διάφορες δουλειές πριν ακολουθήσει το μονοπάτι που είχει δημιουργηθεί για αυτήν ως καλλιτέχνιδα. Το να ποζάρει παράλληλα ως αρσενικό μοντέλο το θεωρεί προέκταση της τέχνης της.

Παραδέχεται με χιούμορ ότι δείχνει πολύ καλύτερη με ανδρικά ρούχα, σε αντίθεση με τα φορέματα. Όσον αφορά στην συνεργασία με άλλους άνδρες μοντέλα λέει ότι η εμπειρία της είναι θετική.

"Αυτό που εύχομαι είναι να καταφέρουμε όλοι να είμαστε αυτό που νιώθουμε, το οποίο είναι πολλές φορές δύσκολο. Όσο τολμηρό είναι να περπατάς πάνω σε ανδρική πασαρέλα, αλλά τόσο είναι να είσαι ελεύθερος".




"Εύχομαι μια μεγάλη και αργή καριέρα για μένα, αλλά και για όλους" λέει η Legler.