HEADLINES
Loading...

Ένα... μπαούλο τους έκανε εκατομμυριούχους

Ένα ξύλινο μπαούλο που ο ιδιοκτήτης του είχε αγοράσει έναντι 100 στερλινών το 1970 για να το χρησιμοποιεί ως έπιπλο τηλεόρασης, πωλήθηκε σε δημοπρασία για… 6,3 εκατ. στερλίνες! Το «ξύλινο κουτί» ήταν στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά σπάνια, γιαπωνέζικη αντίκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Η αξία της ανακαλύφθηκε όταν απεβίωσε ο ιδιοκτήτης του και τα παιδιά του ξεκαθάρισαν τα αντικείμενα που είχε στο σπίτι του. Το μπαούλο είναι φτιαγμένο από ξύλο κέδρου και χρυσό βερνίκι και χρονολογείται πίσω στο 1640.


Το Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο, το αναζητούσε σε όλον τον κόσμο από το 1941. Είναι ένα από τα 10 που υπάρχουν στον κόσμο, για πάνω από 40 χρόνια βρισκόταν σε ένα σπίτι στο South Kensington, σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο μουσείο, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του μετακόμισε το 1986.


Οι κληρονόμοι του έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε μια μέρα!


Το σπάνιο γιαπωνέζικο μπαούλο αγόρασε το μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με χρυσό βερνίκι, αναπαριστώντας γιαπωνέζικους μύθους.