HEADLINES
Loading...

Το μικρό λιοντάρι... ξεμύτισε!

Για πολλές μέρες οι Laura Romin και Larry Dalton, βιολόγοι άγριας ζωής από τις ΗΠΑ, έμειναν κοντά σε μία λιονταρίνα και τα τρία μικρά της στο καταφύγιο Ndutu Conservation Area, στην Τανζανία. Η υπομονή τους ανταμείφθηκε καθώς ήρθε η στιγμή που έβγαλαν καταπληκτικές φωτογραφίες, όπως αυτή όπου το ένα μικρό παίζοντας κρύβεται ανάμεσα στα πόδια της μαμάς του. Οι Romin και Dalton μελετούσαν τη συμπεριφορά των λιονταριών κατά την παραμονή τους στην Τανζανία. «Το λιονταράκι περπατούσε κάτω από τη μαμά του και κάθισε ανάμεσα στα πόδια της. Μας φάνηκε αξιολάτρευτη πόζα. Την ώρα που πήγαμε να το φωτογραφήσουμε τύλιξε το ποδαράκι του γύρω από το πόδι της μαμάς του κι εμείς πατήσαμε το κουμπί της μηχανής», αφηγήθηκε ο Dalton.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά συγκινητικές αλλά οι δύο φωτογράφοι πέρασαν εκείνη την ημέρα και μία μεγάλη αγωνία καθώς τα δύο άλλα λιονταράκι είχαν εξαφανιστεί.

«Είμαστε βιολόγοι και ξέρουμε τη μοίρα πολλών μικρών ζώων, στεναχωρηθήκαμε όταν χάθηκαν τα μικρά», λέει ο Romin, παρότι αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να τραβήξουν μερικές πραγματικά πολύ τρυφερές φωτογραφίες της μαμάς με το λιονταράκι που είχε μείνει κοντά της.

Προς μεγάλη τους ανακούφιση τα λιονταράκια επέστρεψαν πριν εκείνοι φύγουν από την Τανζανία.

Δείτε τις φωτογραφίες