HEADLINES
Loading...

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης η Σεσίλ Κιέντζ

Το ιταλικό ακροδεξιό κόμμα Φόρτσα Νουόβα άφησε σήμερα τρεις κούκλες βιτρίνας καλυμμένες με ψεύτικο αίμα στην είσοδο ενός γραφείου της δημαρχίας στη Ρώμη, προβαίνοντας σε άλλη μια προσβλητική ενέργεια εναντίον της υπουργού στην ιστορία της Ιταλίας Σεσίλ Κιέντζ. Η Φόρτσα Νουόβα δημοσίευσε τις φωτογραφίες με τις αιματοβαμμένες κούκλες στην σελίδα της στο Facebook, συνοδεύοντάς τις με σχόλια εκπροσώπου της, που το περιεχόμενό τους καταφέρεται εναντίον της εκστρατείας της υπουργού Ενσωμάτωσης να διευκολύνει τις διαδικασίες χορήγησης της ιταλικής υπηκοότητας σε μετανάστες.

«Η μετανάστευση είναι η γενοκτονία των λαών. Κιέντζ παραιτήσου!» έγραφαν τα φυλλάδια, που έφεραν τα σύμβολα της Φόρτσα Νουόβα, και τα οποία είχαν σκορπιστεί γύρω από τις κούκλες.

«Τα λόγια της ξεχειλίζουν με ρατσισμό εναντίον της Ευρωπαϊκής κουλτούρας», ήταν τα σχόλια του εκπροσώπου της Φόρτσα Νουόβα, Πάμπλο ντε Λούκα, προσθέτοντας πως η εκστρατείας της αποσκοπεί «στην καταστροφή της εθνικής μας ταυτότητας».

Για ν’ αποδείξει ότι «η μετανάστευση σκοτώνει» ο ντε Λούκα επιστράτευσε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, όπως για το πρόσφατο επεισόδιο με μετανάστη από τη Γκάνα που φέρεται να έπασχε από νευρασθένεια και σκότωσε με ματσέτα τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δύο άλλους στο Μιλάνο.

«Η συμβολική μας χειρονομία θέλει να αναπαραστήσει στους Ιταλούς τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες εάν εφαρμοσθεί» το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κιέντζ, πρόσθεσε.

Σήμερα, ένας μετανάστης θα πρέπει να ζει νόμιμα στην Ιταλία για 10 χρόνια ώστε να έχει τη δυνατότητα για να αιτηθεί να του χορηγηθεί η υπηκοότητα, ενώ τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ιταλία δεν πολιτογραφούνται αυτόματα ως Ιταλοί, μία κατάσταση που μάχεται να ανατρέψει η Κιέντζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πράξη αυτή καταδικάσθηκε από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στο οποίο ανήκει η Κιέντζ.

«Η Ρώμη είναι μία πόλη με προαιώνια παράδοση στην υποδοχή όλων των λαών», δήλωσε ο εκλεγμένος με το PD δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης Ινιάτσιο Μαρίνο, προσθέτοντας πως «μία μεμονωμένη κίνηση από μία δράκα βίαιων ατόμων δεν πρόκειται να σταματήσει το θαρραλέο έργο στο οποίο έχει αποδυθεί η υπουργός Ενσωμάτωσης».

Η Κιέντζ αφού υπουργοποιήθηκε έρχεται αντιμέτωπη με ρατσιστικά σχόλια και απειλές σχεδόν καθημερινά.