HEADLINES
Loading...

Η Βόρεια Κορέα επιτρέπει σε Αμερικανό κρατούμενο επίσκεψη από τη μητέρα του

Άδεια να επισκεφθεί το γιο της, Αμερικανό πολίτη, που κρατείται στη Βόρεια Κορέα, χορηγήθηκε στην μητέρα του.Σύμφωνα με την αδελφή του κρατούμενου, που μίλησε στο BBC, η μητέρα τους βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ και σήμερα το πρωί θα δει το γιο της. Ο Bae είχε συλληφθεί το Νοέμβριο και το Μάιο καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα. Σύμφωνα με τη Βόεια Κορέα, ο Bae – που χαρακτηρίζεται τουριστικός πράκτορας και χριστιανός ιεραπόστολος, χρησιμοποιούσε τον τουρισμό για να υποκινήσει ανταρσία. «Δεν ξέρω τι να περιμένω στο ταξίδι μου. Το μόνο που ξέρω είναι πως θέλω να δω το γιο μου», τόνισε η μητέρα του. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τις αρχές της Βόρειας Κορέας που της επιτρέπουν την επίσκεψή αυτή και πρόσθεσε πως είχε σοκαριστεί όταν είχε δει την όψη του γιου της σε συνέντευξή του μέσα από τη φυλακή τον Ιούλιο.

«Έδειχνε τόσο διαφορετικός και είχε χάσει πολύ βάρος. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως αυτός ο κρατούμενος ήταν ο γιος μου», τόνισε.

Η οικογένεια του Βae λέει πως η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και πως πάσχει από διαβήτη, πρόβλημα στην καρδιά και πόνους στην πλάτη.

Πριν δύο μήνες είχε μεταφερθεί από τη φυλακή σε νοσοκομείο.