HEADLINES
Loading...

Πούτιν: Οι ομοφυλόφιλοι ευπρόσδεκτοι στο Σότσι, αλλά να «αφήσουν ήσυχα» τα παιδιά

Μήνυμα πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να νιώθουν ευπρόσδεκτοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, αλλά θα πρέπει να «αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους», έστειλε την Παρασκευή ο ρώσος πρόεδρος... Βλαντιμίρ Πούτιν, τρεις περίπου εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων, στις 7 Φεβρουαρίου. Μιλώντας σε εθελοντές, ο κ. Πούτιν σημείωσε πως ομοφυλόφιλοι «μπορούν να αισθάνονται ήρεμοι και ασφαλείας» στο Σότσι και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να υπάρχουν περιστατικά διακρίσεων κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να προειδοποιήσει πως, βάσει το αμφιλεγόμενου ρωσικού νόμου που απαγορεύσει τη διάδοση «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» σε ανήλικους, οι επισκέπτες δεν θα έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους σε οποιονδήποτε ανήλικο.

Ο επίμαχος νόμος έχει υπάρξει αντικείμενο έντονης κριτικής από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ωστόσο ο ρώσος πρόεδρος και σύμμαχοί του τον έχουν υπερασπιστεί ως μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η ομοφυλοφιλία παραμένει ζήτημα-ταμπού στη Ρωσία, ενώ πριν πρόσφατα εκπρόσωπος της ισχυρής Ρωσικής Εκκλησίας ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι σχέσεις ομοφύλων θα πρέπει να ποινικοποιηθούν.

Πηγή: skai.gr