HEADLINES
Loading...

Βρέθηκε νεκρός ο «άνδρας-μύθος» της Γάνδης

Στη Γάνδη του Βελγίου ο Titus Clarysse ήταν ένας μύθος: έμπαινε σε ένα καλό εστιατόριο, έκανε την παραγγελία του- αστακός, το καλύτερο μπράντι του εστιατορίου κλπ- και έφευγε χωρίς να πληρώσει το λογαριασμό. Ο Clarysse έγινε μύθος επειδή το επανέλαβε όλο αυτό περισσότερες από 100 φορές (!) σε διάστημα πέντε ετών μέχρι που εντοπίστηκε νεκρός, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, και η αστυνομία άρχισε έρευνα εξετάζοντας το σενάριο της ανθρωποκτονίας. Τα μέσα ενημέρωσης γράφουν πως ο άνδρας είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό σχετικά με το κίνητρο του φόνου. Δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο η συμπεριφορά του Clarysse να έβγαλε εκτός ορίων κάποιον θερμοκέφαλο σεφ.

Ο Tim Joiris, επικεφαλής της ομοσπονδίας εστιατορίων και ξενοδοχείων της Γάνδης δεν πιστεύει πως κανείς θα έφτανε τόσο μακριά. «Να τον καταραστεί κάποιος, ναι. Αλλά να τον σκοτώσει; Αυτό δεν βγάζει νόημα», λέει.

Ο ίδιος είχε πολλές φορές γίνει δέκτης παραπόνων από ιδιοκτήτες εστιατορίων για τη δράση του «μύθου». «Ήταν μπελάς για όλους. Και για πολύ καιρό κανείς δεν ήξερε πώς να τον αντιμετωπίσει», σημειώνει. «Στο τέλος γνωρίζαμε το πρόσωπό του αλλά ξέρετε, μέσα σε μια γεμάτη σάλα, τόσος κόσμος, ήξερε πώς να χάνεται στο πλήθος. Τα είχε δοκιμάσει όλα, τα μεγάλα εστιατόρια, τα καλά ξενοδοχεία, όλα».

Μάλιστα ο Clarysse δεν άφηνε ούτε ψίχουλο στο τραπέζι. «Τα παράγγελνε όλα, όλο το μενού!», λέει ο Joiris γελώντας.

«Μετά το γεύμα του απολάμβανε το ποτό του, άλλη μία μπύρα, άλλο ένα μπράντι. Δεν ήταν επιθετικός, απλά ρίσκαρε».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 35χρονος Clarysse βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας. 

Η εφημερίδα De Standaard ανέφερε πως ζούσε με επίδομα από το δήμο και πως φαινόταν να έχει τους «λάθος» φίλους. Είχε πάντως καταδικαστεί σε 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1650 ευρώ για μη πληρωμή λογαριασμών σε εστιατόρια…