HEADLINES
Loading...

Αγνώριστος έγινε ο Μεξικανός ναυαγός – Κουρεύτηκε και ξυρίστηκε

Αγνώριστος έγινε ο Μεξικανός ναυαγός που ισχυρίζεται ότι περιπλανιόταν επί 16 μήνες στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπαρένγκο κουρεύτηκε, ξυρίστηκε και η εμφάνισή του που παρέπεμπε στον Ροβινσώνα Κρούσο, άλλαξε ολοκληρωτικά. «Οι προσευχές μου έγιναν πραγματικότητα, έγινε θαύμα» είπε η μητέρα του Αλμπαρένγκο, ο οποίος εντοπίστηκε την Πέμπτη όταν το μήκους 7 μέτρων σκάφος του προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της ατόλης Εμπον έχοντας ταξιδέψει περισσότερα από 12.500 χιλιόμετρα από το Μεξικό.

Ο Αλμπαρένγκο θα παραμείνει έως την Παρασκευή σε ξενοδοχείο στα νησιά Μάρσαλ και από εκεί αναμένεται να μεταβεί στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τόμας Αρμπράστερ, ο ναυαγός κατάγεται από το Σαλβαδόρ αλλά τα τελευταία 15 χρόνια κατοικούσε στο Μεξικό.

Ο ναυαγός ισχυρίζεται ότι απέπλευσε από το Μεξικό στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι συνθήκες υπό τις οποίες περιπλανήθηκε για τόσο μεγάλο διάστημα καθώς και οι συνθήκες θανάτου, πριν από μερικούς μήνες, του μοναδικού συνεπιβάτη του παραμένουν άγνωστες. Ο Χοσέ επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.