HEADLINES
Loading...

Το απόκοσμο βλέμμα του 16χρονου «μαχαιροβγάλτη»

Μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο 21 ανθρώπους, μαθητές οι περισσότεροι, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον 5 από αυτούς. Ο 16χρονος Αλεξ Ρίμπαλ εισέβαλε σε πολλές τάξεις και αίθουσες του λυκείου λίγο πριν από το πρώτο κουδούνι μαχαιρώνοντας ανεξέλεγκτα μαθητές ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, μέχρι που ένας σχολικός φύλακας και ο υποδιευθυντής κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Το Franklin Regional High School όπου έγινε η επίθεση στεγάζει περίπου 1.200 μαθητές.

Ο μαθητής αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για απόπειρες αυτοκτονίας από πρόθεση και μετά την πρόσφατη αλλαγή του νομικού πλαισίου τις ΗΠΑ, θα δικαστεί ως ανήλικος.


Αυτό που απασχολεί τώρα τις αρχές είναι να ανακαλύψουν το κίνητρο του δράστη, το οποίο παραμένει μυστήριο. Το FBI, γράφει το Εθνος, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, από όπου αφαίρεσε έναν υπολογιστή ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι ελέγχει καταγγελία για απειλητικό τηλεφώνημα μεταξύ του 16χρονους κι ενός άλλου μαθητή το βράδυ πριν την επίθεση. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο Ρίμπαλ ήταν εκείνος που κάλεσε τον άλλο μαθητή ή αν ήταν ο αποδέκτης της κλήσης.

«Δεν έλεγε τίποτα», δήλωσε ένα από τα θύματα του 16χρονου μαθητή. «Στο πρόσωπό του δεν υπήρχε οργή. Ήταν εντελώς ανέκφραστος».


«Ποτέ δεν είχε πειράξει κάποιον και ποτέ δεν είδα κάποιο παιδί να τον πειράζει», δήλωσε ένας άλλος μαθητής. «Αλλά και ποτέ δεν τον είδα σε μια συγκεκριμένη παρέα φίλων», χαρακτηρίζοντάς τον «ντροπαλό» και «ήσυχο» παιδί. «Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε ένα κενό βλέμμα. Ήταν όπως πάντα: ούτε χαμογελαστός, ούτε συνοφρυωμένος».