HEADLINES
Loading...

Πως τα ταξί φανερώνουν τις πιο πλούσιες γειτονιές του κόσμου

Αναλυτικοί χάρτες με ειδικό σχεδιασμό καταγράφουν τις περιοχές με το υψηλότερο εισόδημα χάρη στην κινητικότητα των ταξί. Ο διαχωρισμός μεταξύ της κάθε γειτονιάς έγινε με την χρήση μίας πρωτοποριακής εφαρμογής και περιλαμβάνει πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μόσχα, το Σίδνεϊ, η Βομβάη, το Τόκιο, η Βαρκελώνη αλλά και πολλές ακόμη. Η πρωτοποριακή εφαρμογή Uber την οποία προτιμούν κυρίως επαγγελματίες, επιτρέπει στους πελάτες με ένα απλό κλικ να καλέσουν το ταξί ή όποιο μέσω μεταφοράς επιθυμούν. Μέσα στο Uber περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις υπηρεσίες και αξιολόγηση με βάση τα όσα έχουν συμπληρώσει οι ίδιοι οι πελάτες.

Η διαδικασία κράτησης είναι απλή, ενώ δεν χρειάζεται ο πελάτης να έχει το κόμιστρο μαζί του, αφού όλα λειτουργούν αυτόματα μέσω χρέωσης της πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με την εφαρμογή Uber, φαίνεται πως η περισσότερη κίνηση καταγράφεται γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα αεροδρόμια των πόλεων. Οι μπλε γραμμές στους χάρτες της κάθε περιοχής δείχνουν την κινητικότητα και συγκριτικά με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι προγραμματιστές κατέληξαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στο «συμπέρασμα» ότι στις πιο φτωχές περιοχές οι κούρσες είναι ελάχιστες.

Στους διαδραστικούς χάρτες, που παρουσιάζει η dailymail, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει την Νέα Υόρκη ή το Σιάτλ, παρόλα αυτά υπάρχουν και πόλεις που όπου δεν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους μέσα όπως παρατηρείται στην Βαρκελώνη, καθώς οι κάτοικοι φαίνεται να χρησιμοποιούν για την ευκολία τους περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς.











iefimerida.gr