HEADLINES
Loading...

ΣΟΚ !! Βρέθηκε γιγαντιαία χελώνα στον Αμαζόνιο!

Η μεγαλύτερη χελώνα στον κόσμο βρέθηκε στον Αμαζόνιο... 

Η ηλικία της είναι περίπου 529 ετών, με ύψος 17.983m και βάρος 362,87 kg

Η χελώνα red rimmed ή red-foot ή red-legged ή Βραζιλιάνικη γιγάντια χελώνα ή αλλιώς χελώνα του δάσους της Νότιας Αμερικής, καθώς και τα τοπικά ονόματα που έχει πάρει όπως Morrocoy, woyamou ή wayamo, ή κάποια παραλλαγή του jabuta. Πολλά από τα τοπικά ονόματα είναι κοινά με το αντίστοιχο χελώνα red-foot (κόκκινα πόδια). Αυτοί οι τύποι χελώνας μεγάλου μεγέθους βρίσκονται πάντα στο Αμαζόνιο, οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο Περού, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, και ούτω καθεξής, οι ενήλικες συχνά φτάνουν σε μήκος 3m, ωστόσο αυτή είναι πολύ μεγαλύτερή. Οι θηλυκές χελώνες, είναι μεγαλύτερες και πιο πολλές από ό, τι οι αρσενικές χελώνες, οι ενήλικες χελώνες τρέφονται εξ ολοκλήρου από φυτά.

Κύρια διατροφή τους είναι ένα φυτό που είναι σε μεγάλη ποσότητα στην περιοχή Chtac στην επαρχία της Βραζιλίας. Αυτά τα λουλούδια αυτού του φυτού έχουν ένα γονίδιο που προωθεί την αυξημένη κυτταρική ζωή επιτρέποντας έτσι σε αυτούς που τα καταναλώνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ή πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε στο σύγχρονο κόσμο τέτοια χελώνα ήταν το 1892 από τον Haughton ο οποίος ήταν ο τελευταίος που την είχε δει στον αιώνα.

Οι φωλιές συνήθως του είδους αυτού είναι παρόμοιες με εκείνες των θαλάσσιων χελωνών. Ακριβώς όπως οι θαλάσσιες χελώνες μαζεύονται, συναντώνται σε μεγάλους αριθμούς ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν σε κατάλληλες περιοχές ωοτοκίας. Το θηλυκό γεννά τα αυγά του στις αμμώδεις όχθες που εκτίθενται όπου υπάρχει μόνο η ξηρή εποχή, αλλά υπάρχουν σχετικά λίγες τέτοιες θέσεις. Η χρονική στιγμή που συμβαίνει αυτό είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου βγαίνουν στις αμμώδεις όχθες για να γεννήσουν τα αυγά τους και να πάνε πίσω στη θάλασσα, τα οποία μπορούν να ανέρχονται από 90 έως 100 αυγά με μαλακό κέλυφος. και στη συνέχεια επιστρέφουν στο βιότοπο τους, όπου ανήκουν. Το νεογνό όταν εκκολαφθεί είναι περίπου 5 εκατοστά και μετά την γέννα τρέχει κατευθείαν στο νερό, αλλά έκαναν την εμφάνισή τους πολλά αρπακτικά ζώα, με αποτέλεσμα να μπορούν μόνο περίπου 5% του συνόλου να φτάσει την ενηλικίωση. Αυτό είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύεται.