HEADLINES
Loading...

Του γυρίζετε την πλάτη όταν είστε στο κρεβάτι; Ο τρόπος που κοιμάστε δείχνει...

Σας αρέσει κατά τη διάρκεια του ύπνου να αγκαλιάζετε ο ένας τον άλλο; Ή μήπως έχετε την τάση να ξυπνάτε πλάι στον σύντροφό σας, γυρνώντας του την πλάτη και κοιτάζοντας τον τοίχο; Μία νέα έρευνα «τρυπώνει» στο κρεβάτι ενός ζευγαριού για να διαπιστώσει από τη στάση που κοιμάται πώς πηγαίνει η σχέση του. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Edinburgh International Science Festival συμμετείχαν 1.100 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν μόνο σε μία ερώτηση: Πώς κοιμούνται με τον σύντροφό τους. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, η μελέτη έδειξε πως το 42% των ερωτηθέντων κοιμούνται με το έτερόν τους ήμισυ πλάτη με πλάτη, ενώ μόλις το 4% πρόσωπο με πρόσωπο. Παράλληλα, το 12% κοιμούνται σε απόσταση περίπου 3 εκατοστών, ενώ το μόλις το 2% μακριά χωρίς να αγγίζει καν ο ένας τον άλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα τα ζευγάρια που κοιμούνται πρόσωπο με πρόσωπα είναι πιο ευτυχισμένα από τα υπόλοιπα που κοιμούνται πλάτη.

Οπως είναι φυσικό, ευτυχισμένα είναι και τα ζευγάρια που αγγίζουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι σημαίνει όμως για την προσωπικότητα του καθενός η στάση του σώματός του ακόμα και στον ύπνο; Σύμφωνα με την έρευνα όσοι κουλουριάζονται σημαίνει ότι είναι αναποφάσιστοι, ανήσυχοι και ευαίσθητη στην κριτική.

Αντίθετα, όσοι κοιμούνται σε ίσια στάση, τη βασιλική όπως την ονομάζουν, είναι σίγουροι.