HEADLINES
Loading...

Δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κάλυψη της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών, πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας... μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Παράλληλα φάρμακα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ τίθενται στη διάθεση των ανασφάλιστων, μέσου ενός νέου «Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων» της Roche Hellas. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης από τον Υπουργό Υγείας Ά. Γεωργιάδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Roche Hellas Δρ. A. Zehnder και το Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας Κ. Μαλαταρά.

Ειδικότερα η εταιρεία μέσω του Προγράμματος, αναμένεται να διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων, με τη μορφή της δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγηση τους, για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα τους, είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΣΑ.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας «η κρίση έπληξε κατά κύριο λόγο τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στο πλευρό των οποίων οφείλουμε όλοι να προστρέξουμε. Το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες όπως την πρόσβαση όλων, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας στο νεοσύστατο ΠΕΔΥ.»

Αναφερόμενος στη δωρεά φαρμάκων από τη Roche Hellas ο Δρ. Zehnder δήλωσε ότι : «η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έτη, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Roche Hellas επιθυμεί να συνδράμει την Πολιτεία στο απαιτητικό έργο της και να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών υγείας με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς».

Από την πλευρά του ο κ. Μαλαταράς επεσήμανε ότι «η κοινωνική προσφορά είναι σύμφυτη με την πορεία της Roche Hellas και συνιστά έναν τομέα στον οποίο κατά το 2014 θα είμαστε ακόμη πιο δραστήριοι»