HEADLINES
Loading...

GP Κίνας: Ασταμάτητος ο Hamilton

H Mercedes κυριάρχησε σε ένα ακόμη Grand Prix, καθώς Lewis Hamilton και Nico Rosberg έκαναν το τρίτο διαδοχικό 1-2, με τον Βρετανό να πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1 και το πρώτο... χατ τρικ της καριέρας του. Αυτή ήταν η 25η παρουσία του πιλότου της Mercedes στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Niki Lauda. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο 29χρονος πλησίασε στους 4 βαθμούς τον ομόσταυλό του στην βαθμολογία.


Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Nico Rosberg, ο οποίος ξεκίνησε από την 4η θέση και αντιμετώπισε πρόβλημα τηλεμετρίας.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Fernando Alonso, ο οποίος έδωσε στην Ferrari την πρώτη της παρουσία στην τριάδα των νικητών για φέτος, η οποία συνέπεσε με την πρώτη εμφάνιση του νέου επικεφαλής της Scuderia Marco Mattiacci, μετά από την παραίτηση του Stefano Domenicali. O Kimi Raikkonen δεν κατάφερε για ένα ακόμη Grand Prix να πλασαριστεί πολύ ψηλά, μένοντας στην 8η θέση.


Στις θέσεις 4 και 5 βρέθηκαν οι δύο Red Bull, με τον Sebastian Vettel να ξεκινάει πολύ καλά τον αγώνα, φτάνοντας ακόμα και στην 2η θέση, ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησε, έπειτα από την εντολή των "κόκκινων ταύρων" να αφήσει τον ομόσταυλό του να περάσει 4ος. Αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Γερμανό, ο οποίος τελικά τερμάτισε στην 5η θέση.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Nico Hulkenberg, Valteri Bottas, Kimi Raikkonen, Sergio Perez και Daniil Kvyat. Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Felipe Massa, ο οποίος ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ωστόσο στο πρώτο του pit stop καθυστέρησε υπερβολικά, αφού οι μηχανικοί της Williams χρειάστηκαν περίπου ενάμιση λεπτό για να του αλλάξουν τα ελαστικά, με αποτέλεσμα να βρεθεί ακόμη και τελευταίος και τελικά να τερματίσει στην 15η θέση.






Romain Grosjean και Adrian Sutil δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα στην πίστα της Σαγκάης, αφού αντιμετώπισαν και οι δύο μηχανικά προβλήματα.

Αναλυτικά η κατάταξη:


Βαθμολογία οδηγών:


Βαθμολογία κατασκευαστών: