HEADLINES
Loading...

Μάγεψε με την παρουσία της η «Madame Gu»

Μάγεψε με την παρουσία της στα νερά του Θερμαϊκού η γαλανόλευκη θαλαμηγός «Madame Gu» με τους κροίσους επιβάτες της. Η θαλαμηγός, με μήκος 99 μέτρων έριξε άγκυρα στις 11 Απριλίου στολιμάνι της Θεσσαλονίκης και παρέμεινε δεμένη για περίπου δέκα ημέρες και συγκεκριμένα στην Α΄ προβλήτα. Από την πρώτη κιόλας μέρα η «Madame Gu», με διεθνή βραβεία ντιζάιν, προσέλκυσε τα βλέμματα των Θεσσαλονικέων. Η «Madame Gu» μπορεί να φιλοξενήσει στις υπερπολυτελείς καμπίνες της 12 άτομα και πλήρωμα/προσωπικό άλλα 36. Ωστόσο, μυστήριο καλύπτει την ταυτότητα των επιβατών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του ΑΠΕ, κάνουν λόγο για εκατομμυριούχους, κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με τη συγκεκριμένη θαλαμηγό.

Η ίδια θαλαμηγός είχε εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα πέρυσι. Οι πληροφορίες ήθελαν τότε τον Ρώσο εκατομμυριούχο Αντρέι Σκοτς, έναν από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και τον 19ο πλουσιότερο Ρώσο, να περιλαμβάνεται μεταξύ των επιβαινόντων και μάλιστα όχι για τουρισμό, αλλά «για δουλειές».

Το 2013 όταν καθελκύστηκε ήταν το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ που είχε κατασκευαστεί ποτέ στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και το 32ο μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Το σούπερ-γιοτ σχεδιάστηκε από το πασίγνωστο γραφείο σχεδιαστών «Andrew Winch Designs» (AWD), ενώ η ναυπηγική του αρχιτεκτονική «ενορχηστρώθηκε» από την ομάδα των «De Voogt Naval Architects». Μάλιστα, το AWD τιμήθηκε με το πολυπόθητο βραβείο «Neptune» για τον εξωτερικό σχεδιασμό της θαλαμηγού.

Παρά το μεγάλο μέγεθός της, η θαλαμηγός, που είναι υπερατλαντικής εμβέλειας, μπορεί να αναπτύξει αρκετά υψηλές ταχύτητες, της τάξης των 24 κόμβων (ανώτατη), ενώ διαθέτει δεξαμενές καυσίμων χωρητικότητας 250.000 λίτρων.

Φήμες ήθελαν αρχικά η «Madame Gu» να ανήκει στον προαναφερθέντα Ρώσο μεγιστάνα Αντρέι Σκοτς. Ο πατέρας του Αντρέι, Βλαντιμίρ Σκοτς, κατέχει -για λογαριασμό του γιου του- μερίδιο 30% στην εταιρεία συμμετοχών USM Holdings, που μεταξύ άλλων έχει υπό τη σκέπη της τη «Metalloinvest», μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μετάλλου παγκοσμίως.

Πρόσφατα, όμως, δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου έστειλε σε εξειδικευμένο σάιτ ναυτιλίας επιστολή, με τη οποία διευκρίνιζε ότι ο Σκοτς ουδεμία σχέση έχει με την ιδιοκτησία της Madame Gu, παρά τα όσα ακούγονται περί του αντιθέτου.

Πηγή: voria.gr