HEADLINES
Loading...

Προστατευτικό δίχτυ για την αποτροπή αυτοκτονιών στη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ!

Στην τοποθέτηση ειδικού διχτυού ασφαλείας στη Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ , προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικές αυτοκτονίες θα προχωρήσει η τοπική υπηρεσία του Σαν Φρανσίσκο σε συνεργασία με την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018 και προβλέπει την τοποθέτηση διχτυών ασφαλείας σε απόσταση έξι μέτρων από τα πεζοδρόμια της γέφυρας, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Ντένις Μάλιγκαν, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής της τοπικής υπηρεσίας.

Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει πηδώντας από τη διάσημη γέφυρα από το 1937 οπότε εγκαινιάστηκε. Αριθμός ρεκόρ 46 αυτοκτονιών καταγράφηκε το 2013, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η υπηρεσία διαχείρισης της Γκόλντεν Γκέιτ εξετάζει εδώ και μια δεκαετία την καλύτερη προστασία για την αποφυγή αυτοκτονιών από τη γέφυρα.
«Τα τελευταία χρόνια πολλές οικογένειες που έχασαν μικρά παιδιά ή εφήβους στη γέφυρα ήρθαν να μας δυο και συζήτησαν μαζί μας τι θα σήμαινε για εκείνους η δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση της υπηρεσίας», σημείωσε ο Μάλιγκαν.