HEADLINES
Loading...

Η καφετέρια των Ναζί άνοιξε και πάλι τις πόρτες του!

Είχε κλείσει μετά από καταγγελίες...

Μια αμφιλεγόμενη νεοναζιστική καφετέρια άνοιξε και πάλι τις πόρτες της προκαλώντας τη δημόσια κατακραυγή! Ο λόγος για το SoldatenKaffee («Η καφετέρια των στρατιωτών») που άνοιξε τις πόρτες του στη δυτική πόλη της Ιάβας Μπαντούνγκ το 2011, έκλεισε το 2013 και ξανάνοιξε πριν λίγες μέρες.

Ο ιδιοκτήτης είχε υποσχεθεί να αφαιρέσει τις σβάστικες πριν από την επαναλειτουργία της καφετέριας όμως όταν ξεκίνησε εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, το περίφημο σύμβολο ήταν ορατό παντού.

Παρόντες κατά την έναρξή του μαγαζιού, ήταν άνδρες ντυμένοι με ναζιστικές στολές και άλλοι ντυμένοι ως αιχμάλωτοι πολέμου. Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι το κατάστημα είναι καθόλα νόμιμο και κανείς δεν μπορεί να βρει την παραμικρή παράβαση.

«Έχουμε πολλούς πελάτες από την Ευρώπη και δεν έχουν πρόβλημα με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή εμείς το βλέπουμε από την ιστορική του πλευρά» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο οποίος τόνισε ότι ενδιαφέρεται για την ιστορική πλευρά του πράγματος και όχι για την ιδεολογία.

Όταν η καφετέρια άνοιξε το 2011 κανείς δεν παραπονέθηκε στους σερβιτόρους, αλλά και τους επισκέπτες, που ντύνονται σαν στρατιώτες των ναζί, καθώς το Ολοκαύτωμα αποτελεί πολύ μακρινή υπόθεση για την Ινδονησία, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, τη στιγμή που η εβραϊκή κοινότητα αριθμεί μόλις 20 άτομα.

Δείτε τις εικόνες




pontikosnews.blogspot.gr