HEADLINES
Loading...

Οι γυναίκες μετανιώνουν συχνά για τις αποφάσεις τους

Ενώ θεωρείται πάντα καλό να «ακούει» κανείς τα συναισθήματά του, η τάση των γυναικών να ακολουθούν «αυτό που τους προστάζει η καρδιά» έναντι της λογικής τους, σημαίνει τελικά ότι… οι άντρες είναι περισσότερο αποφασιστικοί από τις γυναίκες, ενώ δε νιώθουν ούτε την ανάγκη να ζητούν τη συμβουλή κάποιου τρίτου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε πρόσφατο δημοσίευμα της η Daily Mail, σύμφωνα με την οποία όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή για τη λήψη μιας απόφασης, οι άντρες έχουν δύο φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν σε μία «άμεσα».

Κι ενώ οι γυναίκες παίρνουν περισσότερο χρόνο για να λάβουν μια απόφαση, συμβουλευόμενες συνήθως το σύντροφό τους, τείνουν στη συνέχεια να μετανιώνουν για τις επιλογές τους.

Στην έρευνα που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα συμμετείχαν 2.000 άντρες και γυναίκες, από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν στη ζωή τους.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα, τείνουν να συμβουλεύονται τους φίλους τους και να ζητάνε τη γνώμη τους, ενώ οι άντρες αντιμετωπίζουν κάθε διαδικασία πιο άμεσα και αποφασιστικα.

Ακόμη, είναι πιο πιθανό να αλλάξουν τη γνώμη τους σε σχέση με τους άντρες και να απασχολούν το μυαλό τους με ζητήματα όπως το πού θα πάνε διακοπές, πώς θα μιλήσουν στον εργοδότη τους για κάποιο θέμα, αν θα διακοσμήσουν το σπίτι τους κ.ά.

Σε ό,τι αφορά την πιο σημαντική απόφαση που καλούνται να πάρουν στη ζωή τους, οι γυναίκες ανέφεραν ότι είναι η απόκτηση ενός παιδιού, ενώ οι άντρες η αγορά μιας κατοικίας.