HEADLINES
Loading...

Το “αντίο” της Αμερικής σε έναν θρύλο του ραδιοφώνου

Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής, 15 Ιουνίου, ο Casey Kasem στο νοσοκομείο St. Anthony της Washington, όπου νοσηλευόταν. Ο θρυλικός παρουσιαστής/εκφωνητής αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη σε ηλικία 82 ετών.

Ο Kasem υπέφερε από μια προοδευτική μορφή άνοιας γνωστή με το όνομα Lewy Body Disease.

Στις 11 Ιουνίου, δικαστήριο του Los Angeles παραχώρησε στην κόρη του τη δικαιοδοσία να αποφασίσει να δώσει τέλος στις παροχές για τον πατέρα της – συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, της τροφής και των υγρών – με τη λογική ότι ο ίδιος ήταν πλέον διανοητικά πλήρως αποδυναμωμένος και η μηχανική υποστήριξη θα επιμήκυνε απλά το μαρτύριό του.

Ο θάνατος του Kasem που ήρθε την Κυριακή ήταν άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία της οικογένειας, που περιλαμβάνει χρόνια αντιδικίας ανάμεσα στα παιδιά και τη δεύτερη σύζυγό του, Jean. Τον Οκτώβριο του 2013, τα παιδιά του Kasem κατηγόρησαν τη Jean ότι δεν τους επέτρεπε να δουν τον πατέρα τους και οργάνωσαν μια διαμαρτυρία με πινακίδες που έλεγαν “Let Casey See His Kids”. Τελικά, κατέληξαν σε ιδιωτικό διακανονισμό όπου τους επετράπη η επίσκεψη.

Τα νέα του θανάτου του Kasem έγιναν γνωστά από την κόρη του, Kerri, στη σελίδα της στο Facebook.

Ο Kasem θα μνημονεύεται από τους αμερικανούς ως ο ‘βασιλιάς της αντίστροφης μέτρησης’. Ήταν ευρύτερα γνωστός για τη δουλειά του στο ραδιοφωνικό show “American Top 40” που παρουσίαζε από το 1970 έως το 1988 και από το 1998 έως το 2004 όταν και έδωσε τη θέση του στο Ryan Seacrest. Ο Kasem ήταν επίσης πολύ επιτυχημένος ντουμπλέρ φωνής, με πιο γνωστή του δουλειά τη φωνή του φίλου του Scooby-Doo, Shaggy.

Αποχώρησε από το ραδιόφωνο σε ηλικία 77 ετών. Με την πρώτη του σύζυγο, Julie Meyer, είχε αποκτήσει τρία παιδιά, το Mike, τη Julie και την Kerri και με τη δεύτερη, Jean, είχε αποκτήσει μια κόρη, τη Liberty.