HEADLINES
Loading...

Η άσκηση που διπλασιάζει την ευτυχία - Ενα απλό τρικ που αλλάζει την ψυχολογία

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι μερικές φορές η αναμονή ενός γεγονότος – πενθήμερες διακοπές στην παραλία, μια από καιρό αναμενόμενη επίσκεψη από έναν αγαπητό φίλο, ένας γάμος – μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι από ότι το ίδιο το γεγονός;

Για ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, ο ενθουσιασμός κορυφώνεται: όταν όμως έρθει η μεγάλη μέρα, το επίπεδο ευτυχίας δεν ανεβαίνει πλέον στα ύψη όπως τις πρώτες ημέρες.

Ο ερευνητής ευτυχίας Shawn Achor μελέτησε τη δύναμη που έχει η αναμονή και πώς ενισχύει την ευτυχία. «Ένα από τα πράγματα που διαπιστώσαμε και που είναι ισχυρό για τη δημιουργία της ευτυχίας στο παρόν είναι στην πραγματικότητα η προσδοκία για κάτι καλό που θα συμβεί στο μέλλον», λέει. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι πραγματικά απολαμβάνουν τις διακοπές τους περισσότερο πριν πάνε διακοπές. Ο λόγος για αυτό είναι η προσδοκία».

Ο Achor προτείνει τη χρήση αυτής της απλής άσκησης που θα βοηθήσει ώστε να πολλαπλασιάσει την ευτυχία.

«Σκεφτείτε κάτι που ανυπομονείτε, οραματιστείτε κάθε λεπτομέρεια και προσπαθήστε να το ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί ο εγκέφαλός μας δε διακρίνει τη διαφορά μεταξύ οραματισμού και αληθινής εμπειρίας».