HEADLINES
Loading...

Αποκάλυψη - Τι περιέχει η ένεση του μπότοξ;

Πέντε στα έξι άτομα που κάνουν μπότοξ παραδέχονται ότι έχουν ιδέα για το υλικό που εγχέεται στο πρόσωπό τους, ενώ όλο και περισσότεροι αναζητούν εκ των υστέρων βοήθεια λόγω «κακοτεχνιών».

Σύμφωνα με έρευνα από εταιρεία αισθητικής χειρουργικής, σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων- ποσοστό 29%- είπε ότι έκανε μπότοξ σε κάποιο κέντρο αισθητικής της γειτονιάς, ένας στους 10 παραδέχθηκε ότι η ένεση έγινε στο σπίτι του ή σε κάποιο φιλικό σπίτι, ενώ το 3% συμμετείχε σε κάποιο «πάρτι αναστήλωσης».

Πολλοί μάλιστα ανέφεραν ότι δεν είχαν ιδέα εάν το άτομο που τους έκανε την ένεση είχε ιατρικές γνώσεις ή την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι παρουσιάζει μια ανησυχητική αύξηση της τάξης του 15% ο αριθμός των ατόμων που αναγκάζονται να καταφύγουν σε «διορθώσεις» ύστερα από ένα μπότοξ που αποδεικνύεται αναποτελεσματικό ή έγινε σε ακατάλληλο χώρο.

Οι ηλικίες που στρέφονται στα μπότοξ είναι κυρίως μεταξύ 35 και 44, με στόχο «να δείχνουν λίγο πιο φρέσκοι».

Προσοχή στις φθηνές «απομιμήσεις»

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους θέλουν να καταφύγουν σε ενέσιμες θεραπείες για τη λείανση γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπο να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, ιδιαιτέρως εάν έχουν βρει κάποια καλή «ευκαιρία» σε χαμηλή τιμή, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα «αντίγραφα» του μπότοξ, χωρίς την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε γιατρούς και να ζητούν να γίνεται μπροστά τους η αποσφράγιση του φιαλιδίου που περιέχει το φάρμακο.