HEADLINES
Loading...

ΣΟΚ: Κανίβαλος παραδέχθηκε ότι έφαγε τον φίλο του

Ελεύθερος αφέθηκε, αφού το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με
αναστολή, ένας Ρώσος κανίβαλος ο οποίος... παραδέχθηκε ότι μαζί με έναν ακόμη άνδρα έφαγαν τον φίλο τους.

Πριν από μερικούς μήνες τέσσερις φίλοι ταξίδεψαν ως τη Σιβηρία. Το τζιπ τους,όμως, προσάραξε σε κάποιο κομμάτι πάγου και βυθίστηκε με αποτέλεσμα να αποκλειστούν σε μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές στον κόσμο. Ο Αντρέι Κουροχίν 44 ετών, όπως καταθέτουν οι άλλοι δυο φίλοι του πέθανε από το κρύο καθώς η θερμοκρασία άγγιζε τους -40 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τον έφαγαν προκειμένου να μπορέσουν να επιζήσουν. Ο τέταρτος της παρέας εξακολουθεί να αγνοείται και θεωρείται νεκρός.



(Oι δύο κανίβαλοι, Αλεξάντερ Αμπντουλάεβ και Αλεξέι Γκορουλένκο)

Η σύζυγος του ψαρά που έχασε τη ζωή του μίλησε για φρίκη και έκανε λόγο για στυγνή δολοφονία του συζύγου της, ενώ αποκάλυψε ότι το μόνο που είχε απομείνει από αυτόν ήταν το ένα του πόδι, τα δάχτυλα των ποδιών του, ένα δάχτυλο του χεριού και ένα μικρό μέρος από το κρανίο του.

«Αυτά είναι τα μόνα που μου απέμειναν από τον σύζυγό μου. Εχοντας μόνο αυτά, πώς μπορώ να του πω αντίο; Δεν έχω σχεδόν τίποτα για να κλάψω. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσε να έρθει τέτοια φρίκη στη ζωή μου. Εχει καταστραφεί όχι μόνο η δική μου η ζωή αλλά και όλων των συγγενών μου. Τώρα θέλω αυτοί οι κανίβαλοι να τιμωρηθούν. Φοβάμαι ότι η αστυνομία δεν είναι πρόθυμη να διερευνήσει την υπόθεση σωστά», είπε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Ρώσος κανίβαλος παραδέχθηκε, όμως και κάτι που συγκλόνισε το δικαστήριο: Οτι δεν ήταν τόσο πεινασμένοι όταν έκοψαν φέτες τον φίλο τους και τον έφαγαν. Υπήρχε ένας άλλος λόγος για το οποίο το έκαναν, είπε, χωρίς ωστόσο να θέλει να τον αποκαλύψει.


(Ο κανίβαλος Αλεξέι Γκορουλένκο)

Η δίωξη πάντως, που του είχε ασκηθεί αρχικά ανέφερε ότι ο Κόροχιν είχε ξυλοκοπηθεί από τους δύο ψαράδες, στη συνέχεια είχε διαμελισθεί και κατόπιν μαγειρευτεί.

Η οικογένεια του άτυχου 42χρονου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι οι δύο ψαράδες έσφαξαν τον άνθρωπό τους και ότι θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να δικάζονται για φόνο.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν το έκανε δεκτό και καταλόγισε στον Αλεξέι Γκορουλένκο μόνο την πρόκληση σωματικών βλαβών στο φίλο του.

Ο άτυχος Αντρέι Κουροχίν με την οικογένειά του: