HEADLINES
Loading...

Μισή άνθρωπος και μισή αλεπού είναι η χίμαιρα του Πακιστάν

Μισή άνθρωπος, μισή αλεπού, η χίμαιρα του ζωολογικού κήπου στο Καράτσι συναρπάζει τους επισκέπτες, που συρρέουν όχι μόνο για να τη δουν, αλλά και για να τους δώσει λύσεις στα προβλήματά τους ή να προβλέψει το μέλλον.

Δίπλα στους ελέφαντες και στα ελάφια, κρυμμένο πίσω από μια κουρτίνα, είναι το σπίτι της Mumtaz Begum.




Το κορυφαίο αξιοθέατο του κήπου εδώ και πολλές γενιές βρίσκεται ξαπλωμένο σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι κι εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με την εξυπνάδα και τη σοφία της, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.

Όπως αναφέρει η Mumtaz Begum: «Η ζωή είναι πολύ μικρή, θα πρέπει να την περνάμε με χαμόγελα. Οι άνθρωποι που με επισκέπτονται φεύγουν ευχαριστημένοι. Και γνωρίζοντας ότι αισθάνονται ευτυχείς, είμαι κι εγώ ευτυχισμένη».



Συχνά οι μαθητές στο Καράτσι επισκέπτονται τη μάντισσα-χίμαιρα για να μαντέψει τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους, ενώ κάποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν πότε οι κόρες τους θα παντρευτούν.

Πίσω από τη χίμαιρα Mumtaz κρύβεται ο 33χρονος Murad Ali. Καθημερινά για 12 ώρες ντύνεται γυναίκα και «αποκτά» το σώμα μιας αλεπούς. Τον ρόλο της χίμαιρας τον «κληρονόμησε» από τον πατέρα του, που πέθανε πριν από 16 χρόνια.

zougla.gr