HEADLINES
Loading...

Πρωταγωνιστής από το «Κάτω Παρτάλι» εξομολογείται ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών

Ο Σταύρος Σβήγκος, ο πρωταγωνιστής της πετυχημένης σειράς «Κάτω Παρτάλι», παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι στο παρελθόν έχει κάνει χρήση ουσιών.

Αρχικά, ανέφερε, πως κάνει ψυχοθεραπεία και εξήγησε: «Είχα πολλά εσωτερικά ερωτηματικά. Από μικρός πάντα όταν παρατηρούσα έναν άνθρωπο απευθείας, προσπαθούσα να μπω στη δική του θέση και να δω από τα μάτια του».

Ο Σταύρος Σβήγκος, ακόμη είπε για την κατάθλιψη: «Όλοι έχουμε κατάθλιψη πλέον. Δυστυχώς το χρήμα μεταφράζεται ως ενέργεια. Εγώ ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι ζοριζόμαστε λίγο ως πολύ γιατί απλά βγήκαμε από τις συνήθειες μας και μας επηρέασε ψυχολογικά το ότι χάσαμε έστω. και τη λίγη άνεσή μας».

Ο ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει και για τον εθελοντισμό. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε δουλέψει, επί ένα χρόνο, ως εθελοντής στο ΚΕΘΕΑ και είπε: «Ήταν πιο πολύ κάτι προσωπικό, αλλά και πολύ σκληρό παράλληλα, γι” αυτό και άντεξα μόνο ένα χρόνο, Δεν είχα έρθει ποτέ κοντά σε χρήστες τόσο νεαρής ηλικίας. Έχω πολλούς φίλους και γνωστούς χρήστες. Βρέθηκα εκεί εθελοντικά για να διδάξω θεατρική γραφή και δημιουργικό παιχνίδι. Θεώρησα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ευαίσθητοι και επειδή είναι εσωστρεφείς έχουν να δώσουν πολλά πράγματα. Όντως έγινε. Δούλευα με παιδιά από 12 έως 21 χρόνων. Το πιο σκληρό ήταν οι φορές που πήγαινα στο μάθημα και έβλεπα ότι έλειπε κάποιο παιδί. Είχαν την ελευθερία να ανοίξουν την πόρτα και να φύγουν όποτε ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να ξαναγυρίσουν. Όποτε συνέβαινε, ήξερα ότι το εκάστοτε παιδί έχει ξαναβγεί στο δρόμο και το πιθανότερο ήταν ότι είχε ξαναρχίσει τη χρήση. Με ζόριζε πιο πολύ το πόσο θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν αυτά τα παιδιά μέχρι να τους δώσουν αυτό που χρειάζονται».

Παράλληλα δεν διστάζει να αποκαλύψει πως έχει δοκιμάσει ναρκωτικά και λέει στο περιοδικό «Eγώ»: «Τα ναρκωτικά για εμένα είναι μια τεράστια επιχείρηση κέρδους, στην οποία συμμετέχει και το κράτος και το παρακράτος. Γιατί δεν θεωρούμε ναρκωτικό και το αλκοόλ; Η απάντηση είναι «επειδή είναι νόμιμο», παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις η ζημιά που κάνει είναι μεγαλύτερη από αυτήν που προκαλούν κάποια ναρκωτικά. Καταστρέφει επίσης εγκεφαλικά κύτταρα, το συκώτι, το στομάχι, ενώ αλλοιώνει την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του χρήστη, κάνοντας τον πολύ επιθετικό ή πολύ παθητικό».

Ακόμη εξήγησε: «Σε μια περίοδο που δυσκολευόμουν να διαχειριστώ τα πράγματα γύρω μου, τα πρώτα χρόνια που άρχισα να εργάζομαι και να καταλαβαίνω τι θα πει η κοινωνία των μεγάλων, που είδα ότι είναι τελείως διαφορετική από το σπίτι και την οικογένεια. Πέρασα και αυτήν τη φάση όπως όλοι» και συμπλήρωσε: «Αισθανόμουν ότι είμαι στον πάτο, αλλά νομίζω ότι δεν τον έπιασα ουσιαστικά».

Μιλώντας για τα δύο αυτά χρόνια ο Σταύρος Σβήγκος εξήγησε πως δεν έβρισκε πουθενά ενδιαφέρον και όλα τα έβλεπε μαύρα ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να μένει κλεισμένος στο σπίτι του και να μη μιλάει σε κανέναν.

KoolNews.gr