HEADLINES
Loading...

Ποιος θέλει να σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν; - Η ταινία που έχει κάνει άνω-κάτω τη Β. Κορέα (Βίντεο)

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δεν είναι πολιτικό θρίλερ. Είναι μια σπαρταριστική κωμωδία που φέρει τον τίτλο «Interview», αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και ακολουθεί την ιστορία δύο παρουσιαστών νυχτερινού talk show που τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, πριν από το ταξίδι τους, στρατολογούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να σκοτώσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η πλοκή της ταινίας, που περιστρέφεται γύρω από τη δολοφονία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, διακωμωδεί επίσης πολλούς από τους μύθους που έχουν κυκλοφορήσει αναφορικά με το μυστικοπαθή κομμουνιστικό κράτος.

Στο τρέιλερ, ένας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζεται πως οι βορειοκορεάτες πιστεύουν οτιδήποτε τους λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, συμπεριλαμβανομένων ότι «μπορεί να μιλά στα δελφίνια» και πως «δε χρειάζεται ποτέ να ουρήσει ή να αφοδεύσει», διακωμωδώντας έναν από τους θρύλους που περιβάλλουν τον πρώην ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ωστόσο, οι φήμες γύρω από την ταινία έχουν φτάσει στη Β. Κορέα και έχουν κάνει έξαλλους τους αξιωματούχους του καθεστώτος. Οι ηθοποιοί Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρότζεν που πρωταγωνιστούν στην ταινία και υποδύονται τους δύο χαρακτήρες που επιχειρούν την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι σχεδόν... καταδητούμενοι.

Όπως σημειώνει η Telegraph, ο εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για την Ειρήνη Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, Κιμ Μιονγκ-τσόι, άστραψε και βρόντηξε δηλώνοντας πως η ταινία δείχνει «την απόγνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της αμερικανικής κοινωνίας».

Ο Μιονγκ-τσόι, που αποτελεί ανεπίσημος εκπρόσωπος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκμ, δήλωσε ότι η πλοκή της ταινίας «Η Συνέντευξη» ήταν «ειρωνική» λόγω του παρελθόντος της Αμερικής σχετικά με τις δολοφονίες ηγετών.

Μιλώντας στην Telegraph, δήλωσε: «Μια ταινία για τη δολοφονία ενός ξένου ηγέτη αντικατοπτρίζει όσα έχουν κάνει οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και την Ουκρανία. Και ας μην ξεχνάμε ποιος σκότωσε τον πρόεδρο Κένεντι – οι Αμερικανοί».

Ο Μιονγκ-τσόι προειδοποίησε επίσης τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φυλάει τα νώτα του, λέγοντας «Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να είναι προσεκτικός σε περίπτωση που ο στρατός των ΗΠΑ θελήσει να τον σκοτώσει».

Ο Μιονγκ-τσόι δήλωσε επίσης πως η ταινία αποτελεί ένα παράδειγμα της κακής παραγωγής του Χόλιγουντ τον τελευταίο καιρό και πως προτιμά τον βρετανικό κινηματογράφο. «Ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας καλός χαρακτήρας και οι ταινίες του είναι πιο ευχάριστες».

Παρά τις επικρίσεις του Μιονγκ-τσόι, παραδέχτηκε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πιθανότατα θα δει την ταινία όταν βγει στους κινηματογράφους.

Φυσικά, η ταινία έχει δεχτεί έντονη και αυστηρή κριτική και από πολλά δυτικά μέσα επικοινωνίας, με ορισμένους κριτικούς ταινιών να δηλώνουν πως η απόφαση να γυριστεί μια ταινία που να βασίζεται στη δολοφονία ενός ηγέτη κράτους είναι «εξαιρετικά ανεύθυνη».