HEADLINES
Loading...

Απέτρεψε ληστεία και τον απέλυσαν: Απίστευτο περιστατικό στο Βερμόντ των ΗΠΑ

Η προσπάθεια ενός υπάλληλου σε ψιλικατζίδικο να σώσει τη ζωή του τελικά του στοίχισε τη δουλειά του.

Ο 58χρονος Ντον Πιτανιέλο, ετοιμαζόταν να κλείσει το μαγαζί στο Ρούτλαντ του Βερμόντ, όταν ένας άνθρωπος με κουκούλα και μπαντάνα που κάλυπτε το πρόσωπό του μπήκε στο κατάστημα και ζήτησε στον Πιτανιέλο να αδειάσει το ταμείο. α

Οπως αναφέρει ο Πιτανιέλο, αρχικά επρόκειτο να συμμορφωθεί, αλλά ο εισβολέας έβγαλε μαχαίρι: «Τότε ήταν που ένιωσα ότι το περιστατικό από απλή ληστεία έγινε επίθεση» δήλωσε.

Ο βετεράνος του Βιετνάμ έπιασε το όπλο του, ένα πιστόλι διαμετρήματος .380 που είχε όλη του τη ζωή για να προστατεύεται από επίδοξους ληστές. Μόλις ο μασκοφόρος έφυγε, ο Πιτανιέλο κάλεσε το 911.

Αν και αυτό μπορεί να έσωσε τη ζωή του, προφανώς του κόστισε τη δουλειά του, αφού απολύθηκε για παραβίαση της πολιτικής του καταστήματος και τη χρήση πυροβόλου όπλου στον χώρο εργασίας.

«Είμαι θερμός υποστηρικτής της οπλοφορίας. Καλύτερα να έχω ένα όπλο όταν δε το χρειάζομαι παρά να συμβεί το ανάποδο. Μπορώ πάντα να βρω άλλη δουλειά» δήλωσε ο Πιτανιέλο

«Αυτό το κατάστημα έχει πέσει θύμα ληστείας αρκετές φορές» δήλωσε ο Ντετέκτιβ Τζέιμς Τάρμπελ του Αστυνομικού Τμήματος Ράτλαντ.

Ο Τάρμπελ, εξηγεί ότι το κατάστημα είναι ένας εύκολος στόχος για τους ληστές επειδή βρίσκεται στις παρυφές της πόλης: «Είναι πολύ μακριά από την κυκλοφορία και είναι πολύ εύκολο να το ληστέψει κανείς» διευκρινίζει.

«Σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι υπάλληλοι απλά συμμορφώθηκαν» επισημαίνει ο Τάρμπελ «Αυτό είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο πράγμα, γιατί δεν αξίζει να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους»

Ο εκπρόσωπος του Σερμαν Αλεν, ιδιοκτήτη του καταστήματος, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.