HEADLINES
Loading...

Οι Ελληνες έχουν άγχος για τις επιδόσεις τους στο σeξ...

Το άγχος των Ελλήνων για τη διατήρηση της σtύσης τους στερεί την απόλαυση στο σeξ.

Το Κέντρο Σeξοuαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν μέσω της Ανοιχτής Γραμμής Βοήθειας από τις κλήσεις των ανδρών που ζήτησαν βοήθεια.

Το συμπέρασμα είναι ότι το άγχος των Ελλήνων για την απόκτηση, τη διατήρηση της στύσης και τέλος την ικανοποίηση της συντρόφου τους, τους στερεί την απόλαυση στο σeξ και τους οδηγεί σε οργανικές δυσλειτουργίες.

Οι ερευνητές τονίζουν πως η υπερπροσπάθεια και το άγχος των ανδρών για τις σeξοuαλικές τους επιδόσεις είναι ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.

Οι περισσότεροι άνδρες (82,1%) ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν άγχος για τις επιδόσεις τους, ενώ πάνω από τους μισούς (50,5%) εξέφρασαν αγωνία για την επαγγελματική τους πορεία και γενικότερα για τη ζωή τους (63,9%). Εβδομήντα στους 100 άνδρες ανέφεραν στυτική δυσλειτουργία, ενώ 18 στους 100 δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάtισης.

Ομως, μόνο το 29% αποφάσισε να ζητήσει συμβουλή ή επιστημονική βοήθεια.

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι οι παντρεμένοι νοιώθουν ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τη σeξοuαλική τους επίδοση σε ποσοστό 15%, ενώ σε όσους έχουν σε περιστασιακές σχέσεις το ποσοστό ανέβαινε.

Ισως επειδή στους παντρεμένους η σύζυγος μπορεί να δεχτεί μία αποτυχημένη προσπάθεια.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τις περίπου 3000 κλήσεις που δέχτηκε η Ανοικτή Γραμμή Βοήθειας του Κέντρου, από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Απρίλιο του 2007.
Ανοικτή Γραμμή Βοήθειας: 2310 999099