HEADLINES
Loading...

Μεγαλόκαρδος ο Πούτιν -Ευχήθηκε «Καλή όρεξη» στους ηγέτες της G7 που τον απέκλεισαν από το γεύμα τους

Με ανωτερότητα αντιμετώπισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον αποκλεισμό του από το γεύμα των ηγετών της G7. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα.

Οταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται για αυτόν τον αποκλεισμό, ο Πούτιν μόλις που σταμάτησε να περπατά για να απαντήσει στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην Αγία Πετρούπολη. «Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή όρεξη», ήταν το λακωνικό του σχόλιο και αποχώρησε.

Ο Ρώσος πρόεδρος επρόκειτο να φιλοξενήσει τους ηγέτες της G8 στη σύνοδο που ήταν προγραμματισμένη να γίνει αυτή την εβδομάδα στο Σότσι. Αντί αυτού όμως, οι άλλες επτά χώρες -ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Ιταλία και Ιαπωνία- επέλεξαν να τον αφήσουν εκτός «παιχνιδιού» εξαιτίας των κινήσεών του στην ουκρανική κρίση. Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν μία ξεχωριστή σύνοδο, δίχως τον Πούτιν, στις Βρυξέλλες, όπου γευμάτισαν την Πέμπτη.

Βέβαια, ο Ρώσος πρόεδρος συνάντησε κάποιους από αυτούς τους ηγέτες. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δείπνησε με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, όπου συνάντησε και τον Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ προγραμματισμένο είναι και ραντεβού με την Ανγκελα Μέρκελ.

iefimerida.gr