HEADLINES
Loading...

Ηγέτες κρατών πρωταθλητές στο Twitter

Είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή των social media και από τη διαδικτυακή μόδα δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι ηγέτες κρατών, με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Πάπα Φραγκίσκο να σέρνουν πρώτοι το χορό.

Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα το Εθνος, η έρευνα Twiplomacy της αμερικανικής εταιρείας δημοσίων σχέσεων Burson-Masteller αναδεικνύει νικητή του Twitter τον Μπαράκ Ομπάμα με 43.700.000 followers, ενώ ακολουθούν ο Πάπας Φραγκίσκος με 14.000.000 followers και αναρτήσεις σε 9 διαφορετικές γλώσσες, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο με 5.000.000 followers και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι με 4.900.000 followers.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η εταιρεία ανέλυσε 634 κυβερνητικούς λογαριασμούς σε 161 χώρες και αποκάλυψε ότι πάνω από το 83% των κυβερνήσεων μελών του ΟΗΕ έχουν ενεργή παρουσία στο Twitter.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Burson-Masteller, Ντόναλντ Μπάερ, το 2014 παρατηρήθηκε μία αύξηση 28% στους κυβερνητικούς λογαριασμούς στο Twitter.

Ωστόσο φαίνεται πώς «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» και εν προκειμένω οι followers δεν κάνουν τον πρόεδρο σταρ, αφού παρόλο που ο Ομπάμα είναι πρώτος σε followers, τα τιτιβίσματά του αναπαράγονται (retweet) μόλις 1.442 φορές κατά μέσο όρο, μένοντας πίσω από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο που μετράει 2.000 retweets και τον αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή των retweets Πάπα Φραγκίσκο που μετράει πάνω από 10.000.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι πολλοί πολιτικοί ανοίγουν λογαριασμούς στο Twitter κατά την προεκλογική περίοδο για να τους κλείσουν αμέσως μετά, όπως έκανε η πρόεδρος της Χιλής Μξισέλ Μπασαλέτ αλλά και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.