HEADLINES
Loading...

Γιατί άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν ερwτικά βοηθήματα στο σeξ;

Η χρήση δονηtή από τις γυναίκες δεν έχει μελετηθεί πολύ. Μια μελέτη, Herbenick, 2011, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού των ΗΠΑ έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες έχουν θετική άποψη για τη χρήση δονητή από τις γυναίκες. Μάλιστα, οι γυναίκες που είχαν θετικές αντιλήψεις είχαν καλύτερη σeξοuαλική λειτουργία συγκριτικά με εκείνες που είχαν αρνητικές αντιλήψεις.

Εκτός από τη χρήση δονητή κατά την αυτοϊκανοποίηση, αρκετές γυναίκες επιθυμούν τη χρήση του κατά τη διάρκεια των σeξοuαλικών επαφών. Σχετική μελέτη (Herbenick, 2010) σε 2.000 γυναίκες από τις ΗΠΑ, ηλικίας 18-60 ετών, έδειξε ότι αρκετά συχνά οι ετεροφυλόφιλες και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες χρησιμοποιούν δονηtή όταν κάνουν σeξ με το ταίρι τους.

Οι γυναίκες αυτές είχαν ικανοποιητική σeξοuαλική λειτουργία και σε γενικές γραμμές ήταν ευχαριστημένες από τη σeξοuαλική τους ζωή. Στα ετερόφυλα ζευγάρια, η ικανοποίηση των γυναικών συσχετίστηκε με την επιθυμία του άνδρα να χρησιμοποιηθεί δονητής.

Γιατί χρησιμοποιούν δονηtή οι άνδρες;

Μέλετη (Reece, 2010) που διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού των ΗΠΑ έδειξε ότι το 44% των ανδρών είχε χρησιμοποιήσει δονηtή κάποια στιγμή της ζωής του.

Οι περισσότεροι ετεροφυλόφιλοι άνδρες που δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει δονηtή στο παρελθόν το είχαν κάνει κατά τη διάρκεια σeξοuαλικής δραστηριότητας με τη σύντροφό τους. Η χρήση του δονηtή ήταν είτε κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών είτε κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Επίσης, οι άνδρες που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν δονηtή κατά τις σeξοuαλικές τους επαφές δεν είχαν κάποια σeξοuαλική δυσλειτουργία.

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν ότι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες η χρήση δονηtών κατά την επαφή δεν σχετίζεται με την ύπαρξη κάποιας δυσλειτουργίας, αλλά σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ευχαρίστηση είναι για τον κάθε άνθρωπο υποκειμενική και η επιλογή χρήσης ή όχι δονητών εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες του κάθε ατόμου.