HEADLINES
Loading...

Εντυπωσιακό! Χρειάστηκε τέσσερις ώρες για μια… γαλαξιακή φωτογραφία

Οι φωτογράφοι φημίζονται για την υπομονή τους. Ο συγκεκριμένος όμως, ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς περίμενε επί τέσσερις συναπτές ώρες για να καταφέρει να κάνει το «κλικ» που ήθελε και να φωτογραφίσει ένα πανόραμα του Γαλαξία.

Το όνομα αυτού Γκρεγκ Ρίτσαρντς. Ο 42χρονος καλλιτέχνης είχε φροντίσει να είναι όλα όπως ακριβώς τα ήθελε. Οι κλιματικές συνθήκες έπρεπε να είναι σωστές. Με το φεγγάρι να είναι φωτεινό και σε καλή θέση, τα άστρα να βρίσκονται στον ουρανό, ο οποίος έπρεπε να είναι καθαρός, να έχει άμπωτη και ο καιρός να είναι χειμερινός.

Βρήκε την καλύτερη νύχτα λοιπόν και αφού έβαλε τον γιο του για ύπνο –έτσι ώστε να μην έχει να ανησυχεί ότι θα τον αποσπάσει από τη δουλειά του- βρέθηκε από το Σάντερλαντ στις ακτές του Νορθάμπερλαντ λίγο μετά τη 01.00 τη νύχτα. Έπιασε τη Nikon του και περίμενε. Πάτησε το κουμπί της μηχανής του οκτώ φορές και επέστρεψε σπίτι του στις 07.00 το πρωί. Άλλωστε, έπρεπε να πάει και στη δουλειά του, καθότι web designer. Πριν όμως, σταμάτησε για ένα καλό πρωινό, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τελικά, είχε κάνει το «κλικ» που τόσο ήθελε και περίμενε. «Μια τέτοια φωτογραφία απαιτεί πολύ ειδικές συνθήκες. Πέραν όλων των άλλων πρέπει να είναι η σωστή εποχή του χρόνου έτσι ώστε ο Γαλαξίας να φαίνεται από την ανατολική ακτή», τόνισε ο Ρίτσαρντς. Πάντως, η ταλαιπωρία του δεν πήγε χαμένη. Εν μέσω της αναμονής του πέρασε και την ανάκριση ενός αστυνομικού. «Φαντάζομαι ότι το να δει έναν άγνωστο άνδρα να στέκεται κοντά σε ένα υπόστεγο για βάρκες με ένα καπέλο με φακό στο κεφάλι, είναι λίγο ύποπτο. Πάντως, εντυπωσιάστηκε όταν του έδειξε μερικές από τις φωτογραφίες που είχα βγάλει ήδη», εξήγησε ο 42χρονος.