HEADLINES
Loading...

Έκθεση για τη ζωή της Amy Winehouse στο Λονδίνο

Ρούχα, δίσκοι και δεκάδες φωτογραφίες της Amy Winehouse που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 27 της χρόνια εκτίθενται στο Εβραϊκό Μουσείο στο Camden Town του Λονδίνου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Η έκθεση «Amy Winehouse: A Family Portrait» θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο. Στήθηκε με τη βοήθεια του αδελφού της Alex και στα εκθέματα περιλαμβάνονται από μαγνήτες για το ψυγείο μέχρι παιδικά βιβλία.

Επίσης μία βαλίτσα με οικογενειακές φωτογραφίες τις οποίες κοιτούσε τις ημέρες πριν πεθάνει.

Σε πολλά αντικείμενα ο Alex έχει γράψει την περιγραφή.

«Είναι η αποτύπωση ενός κοριτσιού που ήταν, κατά βάθος, απλά ένα εβραιόπουλο από το βόρειο Λονδίνο με μεγάλο ταλέντο που, περισσότερο από όλα, ήθελε να είναι ειλικρινής με την κληρονομιά της», δήλωσε ο αδελφός της.

Η έκθεση ακολουθεί τις ρίζες της Winehouse μέχρι τους προ-προ-παπούδες της που έφυγαν από τη Λευκορωσία το 19ο αιώνα και έφτασαν στο Λονδίνο κατά λάθος, αφού προορισμός τους ήταν οι ΗΠΑ.

Η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε όταν η οικογένεια της Amy δώρισε ένα από τα φορέματά της για τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, εξήγησε η διευθύντριά του Abigail Morris.

Φιλοδοξία της είναι να δείξει μια άλλη πλευρά της ταραγμένης καλλιτέχνιδας που έδινε μάχη με όπλα το αλκοόλ και τα ναρκωτικά πριν τον πρόωρο χαμό της.

«Η έκθεση αφηγείται την ιστορία κάποιας που ήταν πολύ αγαπητή εν αντιθέσει με κάποια που ήταν πολύ διάσημη», τόνισε.