HEADLINES
Loading...

Σότσι: Θανατώνουν τα αδέσποτα ενόψει των Ολυμπιακών

Tην ώρα που πυκνώνουν οι φήμες στη Ρωσία ότι την ολυμπιακή φλόγα στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι θα ανάψει η «κρυφή» σύντροφος του Πούτιν, χρυσή Ολυμπιονίκης, Αλίνα Καμπάεβα, οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν τις αρχές ότι έχουν αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία να εξοντώσει όλα τα αδέσποτα στην περιοχή όπου θα διεξαχθεί το μέγα αθλητικό γεγονός. Η καλλονή που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη ρυθμική γυμναστική στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004, μπορεί να αποσύρθηκε από τον αθλητισμό εδώ και λίγα χρόνια, όμως, ενώ αν τελικά ανάψει την ολυμπιακή φλόγα, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσει ένα δημόσιο σημάδι για τη φημολογούμενη σχέση της με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

Εξάλλου, μετά το διαζύγιο του από τη σύζυγό του Λουντμίλα, ο 60χρονος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να σκέφτεται πιο ελεύθερα το μέλλον του με την 31χρονη Καμπάεβα, η οποία πριν λίγο καιρό είχε δηλώσει: «Είμαι με κάποιον που αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να αποκτήσω τα παιδιά του».

Την ίδια ώρα, φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές στο Σότσι, όπου πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, έχουν αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία να θανατώσει τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης. Οι οργανώσεις αναφέρουν πως έχουν βίντεο-ντοκουμέντο στην κατοχή τους που δείχνει θανατώσεις αδέσποτων κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μάλιστα, ένας από τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την εξόντωση των αδέσποτων, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τα τετράποδα και παραδέχτηκε πως ό,τι γίνεται, γίνεται για την προστασία των αθλητών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς.

«Είμαι υπέρ του δικαιώματος των ανθρώπων να περπατούν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται τις επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά» φέρεται να δήλωσε και πρόσθεσε: «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτά τα σκυλιά είναι βιολογικά σκουπίδια».

«Τι θα συμβεί αν ένας άλτης του σκι κυνηγηθεί την ώρα του άλματος από έναν αδέσποτο σκύλο. Το αποτέλεσμα θα είναι θανατηφόρο και για τους δύο», υποστήριξε.