HEADLINES
Loading...

Αυτές οι δίαιτες πήγαν να τις ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ! Ήθελαν να χάσουν κιλά και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά!

Θέλησαν να αποκτήσουν τις ιδανικές αναλογίες, όμως τελικά κινδύνευσαν από τις αυστηρές δίαιτες που ακολούθησαν.

Κάτι τα αδύνατα σώματα που προβάλλονται από τα media, κάτι η ανάγκη για θαυμασμό, έκαναν αρκετούς celebrities να ακολουθήσουν εξαντλητικές δίαιτες. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι λαμπερές κυρίες της showbiz που θέλοντας να διαπρέψουν η καθεμία στο χώρο της, λίγο έλειψε να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό τους.

Ζέτα Μακρυπούλια

Μετά το τέλος του «Παρά Πέντε» η παρουσιάστρια και ηθοποιός αφέθηκε και πήρε κάποια παραπανίσια κιλά. Θέλοντας όμως να επανέλθει στο κανονικό της βάρος ξεκίνησε αυστηρή δίαιτα με αποτέλεσμα να χάσει περισσότερα κιλά από αυτά που απαιτούνταν. Μάλιστα όπως έχει παραδεχτεί «έχασα 14 κιλά φτάνοντας στα 51 και πέρασα σε άλλα όρια.Το κατάλαβα βλέποντας το πρόσωπό μου πόσο είχε αδυνατίσει και είπα ότι πρέπει να πάρω ένα-δυο κιλά». Σήμερα φροντίζει να ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, ενώ προσπαθεί να καταναλώνει κυρίως σπιτικό φαγητό.

Δούκισσα Νομικού

Το άγχος της για την παρουσίαση του φετινού «Dancing With The Stars», αλλά και η αγωνία της να εντυπωσιάσει με την καλλίγραμμη σιλουέτα της οδήγησαν την παρουσιάστρια στην απώλεια αρκετού βάρους. Έχοντας ήδη ένα στυλ «μινιόν» όταν έχασε επιπλέον κιλά φαινόταν υπερβολικά αδύνατη. Μάλιστα η Δούκισσα πολλές φορές έμοιαζε να «χάνεται» μέσα στις εντυπωσιακές τουαλέτες και όλοι τη συμβούλευαν να πάρει κάποια κιλά. Πάντως η αλήθεια είναι πως με το επιβαρυμένο επαγγελματικό πρόγραμμα ο χρόνος που της μένει για φαγητό είναι ελάχιστος.

Βίκυ Καγιά

Σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε το μόντελιγκ και έτσι από μικρό παιδί έμαθε να αποφεύγει τις αυξομειώσεις βάρους. Βέβαια δεν ήταν λίγες οι φορές που πριν από μεγάλα eventsχρειάστηκε να προσέξει περισσότερο τη διατροφή της, προκειμένου να χάσει κάποια υγρά, με αποτέλεσμα να φτάνει τον οργανισμό της στα όριά του. Μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι όταν την έβλεπαν στα αδύνατά της, πάντα της τόνιζαν πως δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλα κιλά. Σήμερα φροντίζει να τρώει ισορροπημένα αλλά πάντα με μέτρο.

Χρύσπα

Αν και σήμερα έχει αποβάλει κάθε είδους «πρέπει», στο παρελθόν έχει δει την υγεία της να κινδυνεύει λόγω εξαντλητικής δίαιτας. Πριν από κάποια χρόνια έχοντας δεχτεί έντονες πιέσεις από τους ανθρώπους του χώρου οι οποίοι της ζητούσαν να αδυνατίσει, δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα. «Νομίζω έχω κάνει όλες τις εξαντλητικές δίαιτες, πέρασα απ’ όλα τα στάδια. Μέχρι που κατέληξα να γίνω βουλιμική για έναν ολόκληρο χρόνο», παραδέχεται. Έχοντας δει τον οργανισμό της να καταστρέφεται αποφάσισε να αποδεχτεί το σώμα της και πλέον τρέφεται υγιεινά κάνοντας παράλληλα και γυμναστική.

Ράνια Θρασκιά

«Έχω κάνει πολλές λάθος δίαιτες στη ζωή μου» λέει χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια. Όταν ήταν 19 ετών και σπούδαζε στη Ρόδο, είχε μείνει για μέρες νηστική, καθώς πίστευε πως έτσι θα απαλλαγεί από τα περιττά κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στο νοσοκομείο. «Όταν λέω νηστική, εννοώ ότι δεν έτρωγα τίποτα και έπινα μόνο νερό. Ώσπου μια μέρα λιποθύμησα και βρέθηκα στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη». Ευτυχώς η Ράνια κατάλαβε πως το βάρος μπορεί να το ελέγξει κανείς μόνο ακολουθώντας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Κατερίνα Καινούργιου

Αν και η εξωτερική της εμφάνιση ήταν το τελευταίο που την απασχολούσε, όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο άλλαξαν οι προτεραιότητές της. Μάλιστα προκειμένου να χάσει γρήγορα κάποια περιττά κιλά, ξεκίνησε εξαντλητικές δίαιτες, που παραλίγο να της προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες. «Στο παρελθόν έκανα εξαντλητικές δίαιτες, που μπορεί προσωρινά να είχαν αποτέλεσμα, αλλά αυτό που συνειδητοποίησα αργότερα είναι ότι κατέστρεφαν το μεταβολισμό μου». Τον τελευταίο καιρό, με σωστή διατροφή και με άσκηση, διατηρείται σε ένα πολύ σωστό βάρος.

Τατιάνα Στεφανίδου

Όταν η παρουσιάστρια σπούδαζε κλασικό χορό στο Αμβούργο, είχε φτάσει τα 48 κιλά, καθώς το περιβάλλον της την πίεζε διαρκώς να χάσει κιλά. Μέρα με την ημέρα έβλεπε το σώμα της να «λιώνει» και τα προβλήματα υγείας δεν άργησαν να εμφανιστούν. «Δημιουργήθηκε πρόβλημα στα κόκαλά μου από την έλλειψη ασβεστίου». Έχοντας πέσει θύμα της νευρικής ανορεξίας, πλέον παρότι συνεχίζει να προσέχει την διατροφή της, φροντίζει πάντα να ακολουθεί τις συμβουλές του διατροφολόγου της.

Ζέτα Δούκα

«Έχω κάνει διάφορα πειράματα με τη διατροφή μου στο παρελθόν, ήμουν άρρωστη», εξομολογείται η ηθοποιός. Όπως παραδέχεται, όλα άρχισαν από ένα χαζό πείραμα. Σε ηλικία 15 ετών, «θέλησα να δω με πόσο λίγη τροφή μπορώ να ζήσω». Η μάχη της με τη νευρική ανορεξία κράτησε για δώδεκα χρόνια, και όταν «κάποια στιγμή έκανα εξετάσεις αίματος ήταν… Θα έλεγες «άσ’ τη να πεθάνει»». Ευτυχώς σήμερα όλο αυτό της έχει αφήσει μόνο αναιμία και ως πρόεδρος στην «ΑΝΑΣΑ», προσπαθεί να βοηθά οποιονδήποτε αντιμετωπίζει ένα αντίστοιχο πρόβλημα.

Νάντια Καρβέλη

Σε ηλικία 19 ετών έφτασε να ζυγίζει 35 κιλά με ύψος 1,74 μ. Θέλοντας να πετύχει στο χώρο της μόδας, όλοι της έλεγαν πως πρέπει να αδυνατίσει. «Έτρωγα ένα μήλο την ημέρα και πολλές φορές τίποτα. Μου έλεγαν να τρώω χαρτί κι αυτό έκανα». Χρειάστηκε να νοσηλευτεί επειγόντως στο νοσοκομείο, αφού τα δόντια της σάπιζαν από την αβιταμίνωση και το σώμα της κατέρρεε. Μάλιστα μέχρι σήμερα το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας δεν έχει τελείως εξαφανιστεί, αφού ζυγίζεται κάθε πρωί.

Ολυμπία Χοψονίδου

Η Σταρ Ελλάς 2006, προκειμένου να εντυπωσιάσει στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, ξεκίνησε αυστηρή δίαιτα. «Μέσα σε 2 μήνες έχασα 12 κιλά και έφτασα να ζυγίζω 50» αναφέρει. Οι δικοί της άνθρωποι ανησύχησαν, αφού αυτά γνώριζαν τα συμπτώματα… Όταν η Ολυμπία ήταν 16 ετών για περίπου δύο χρόνια ήταν στα 48 κιλά. «Τότε πραγματικά είχε κλείσει το στομάχι μου και οι γονείς μου είχαν φτάσει στο σημείο να επιμένουν να με πάνε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς με αρκετή προσπάθεια επανήλθα», εξομολογείται.

Shaya

Σε ηλικία 18 ετών και πριν δηλώσει συμμετοχή στο «Pop Stars», έφτασε σε σημείο να τρώει εκατό γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Λόγω της εξαντλητικής αυτής δίαιτας, μάλιστα κόντεψε να χάσει τα μαλλιά της. «Είχα μείνει 49 κιλά, είχα γίνει σκελετός. Ευτυχώς η κολλητή μου με έκανε να δω την πραγματικότητα». Σήμερα έχοντας βάλει μυαλό, καταφέρνει να διατηρεί το βάρος της τρώγοντας υγιεινά και χωρίς να στερείται τίποτα.

Ανδρεανή Τσάφου

Θέλοντας να διαπρέψει στις πασαρέλες το Playgirl 2010, άρχισε από νωρίς τις εξαντλητικές δίαιτες, οι οποίες την οδήγησαν σε νευρική ανορεξία. Σε ηλικία 13 ετών έφτασε να ζυγίζει μόλις 32 κιλά και χρειάστηκαν έξι μήνες νοσηλείας προκείμενου να επανέλθει. Αυτή της η περιπέτεια την έκανε να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τηννοσηλευτική κάνοντας παράλληλα σχέδια για διεθνή καριέρα στο μόντελιγκ. «Θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει.

Πηγή: Περιοδικό YES!