HEADLINES
Loading...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη επιχειρηματία που έβαζε χημικά σε μέλι και γλυκά

Συνελήφθη έπειτα από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΦΕΤ σε ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή μελιού, μαρμελάδων και γλυκών, ο 46χρονος ιδιοκτήτης, έπειτα από καταγγελίες για προσθήκη βλαβερών χημικών συστατικών... 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) πραγματοποίησε πρόσφατα έλεγχο, σε ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή φυσικού μελιού, μαρμελάδων, ζελέδων και υπηρεσιών συσκευασίας και αποσυσκευασίας, ιδιοκτησίας 46χρονου, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες στην επιχείρηση παρασκευάζονταν τυποποιημένα προϊόντα (μέλι, μαρμελάδες, γλυκά κ.λπ.), με την προσθήκη χημικών συστατικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα από τη συγκεκριμένη διαδικασία να δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, δεσμεύτηκαν αρχικά και στη συνέχεια κατασχέθηκαν, οι παρακάτω ποσότητες προϊόντων:

89.505 τεμάχια με μαρμελάδες, διαφόρων φρούτων και συσκευασιών.
13.836 τεμάχια με μέλι, διαφόρων συσκευασιών.
1.272 τεμάχια με γλυκά κουταλιού, διαφόρων φρούτων και συσκευασιών.
830 τεμάχια με διάφορα ζαχαρώδη προϊόντα.
2 τεμάχια των 25 κιλών με ζάχαρη.
Επίσης εντός των εγκαταστάσεων βρέθηκαν οι εξής ποσότητες προϊόντων, οι οποίες υπήρχαν εκεί ως δεσμευμένες, από προηγούμενους ελέγχους:
458 τεμάχια με γλυκό κουταλιού σύκο, των 445 γραμμ.
915 τεμάχια με γλυκό κουταλιού κεράσι, των 450 γραμμ.
147 τεμάχια με γλυκό κουταλιού βύσσινο, των 450 γραμμ.
12 τεμάχια με μέλι εισαγωγής, των 900 γραμμ.
Από τα παραπάνω κατασχεθέντα προϊόντα ελήφθησαν δείγματα για τις απαραίτητες εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις, ως προς την γνησιότητα των υλικών και συστατικών τους.

Από τον περαιτέρω έλεγχο του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 72.000 ευρώ.

Πηγή: newpost.gr