HEADLINES
Loading...

Ένα όφελος του πρωινού γεύματος που ίσως δεν γνωρίζετε

Οι διαιτολόγοι πολύ συχνά τονίζουν τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος τόσο για τη υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής όσο και για τη διευκόλυνση της προσπάθειας ατόμων που εφαρμόζουν προγράμματα απώλειας βάρους.

Όπως είναι γνωστό η πρόσληψη πρωινού γεύματος συντελεί στην καλύτερη διαχείριση του αισθήματος πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα εφοδιάζει τον οργανισμό μας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμα, δηλαδή απορροφώνται και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικότερα από τον οργανισμό μας, εξαιτίας της κενότητας του γαστρεντερικού σωλήνα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ένα όφελος του πρωινού γεύματος το οποίο πιθανά να μην γνωρίζετε είναι η ευεργετική επίδραση που μπορεί να παρέχει έναντι της δυσκοιλιότητας. Φαίνεται ότι η πρόσληψη πρωινού ενεργοποιεί ένα γαστροκολικό αντανακλαστικό επάγοντας την κινητικότητα του κατώτερου τμήματος του εντέρου και κατά συνέπεια διευκολύνει τη διαδικασία κένωσης.

Επομένως, άτομα με προβλήματα δυσκοιλιότητας θα πρέπει να ενσωματώνουν και την κατανάλωση πρωινού γεύματος στο σύνολο των διατροφικών αλλαγών που υιοθετούν.

Πηγή: neadiatrofis.gr