HEADLINES
Loading...

Έρευνα αποκαλύπτει: Οι γυναίκες είναι το… «ισχυρό» φύλο

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και στην οποία πήραν μέρος 12.000 άντρες και γυναίκες, αποκαλύπτει ότι οι άντρες χάνουν έδαφος στη μάχη επικράτησης των δύο φύλων.

Η τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Μελβούρνης με τίτλο «Οικογενειακό Εισόδημα και Δυναμική Εργασίας», αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των γυναικών που φέρνουν μεγαλύτερο εισόδημα (από τους άντρες) στο σπίτι, έχει αυξηθεί.

Παρ’ ότι το 70% περίπου των ατόμων που φέρνουν το κύριο εισόδημα στο σπίτι είναι άντρες, το ποσοστό των γυναικών που κερδίζουν περισσότερα από τους άντρες έχει αυξηθεί από 23.5% σε 24.5% την τελευταία δεκαετία. Οι υπόλοιποι κέρδιζαν τα ίδια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι παντρεμένοι άντρες έχουν την τάση να είναι βαρύτεροι από τους ελεύθερους.

Πιο αναλυτικά τα τρία τέταρτα των ανδρών που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι παντρεμένοι, ενώ τα δύο τρία των υπέρβαρων γυναικών είναι παντρεμένες. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι παντρεμένοι άντρες έχουν την τάση να αμελούν τον εαυτό τους περισσότερο από τις γυναίκες γιατί σταματούν να ψάχνουν για ταίρι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες κάνουν διπλάσια, από τους άντρες, ποσότητα δουλειάς στο σπίτι, ενώ και τα δύο φύλα εργάζονται ίσες ώρες στον επαγγελματικό χώρο.

Οι γυναίκες οι οποίες φέρνουν το κύριο εισόδημα στην οικογένεια, είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας και έχουν λιγότερα παιδιά.

Συνήθως, αυτή η κατηγορία των γυναικών έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Οι άντρες σ’ αυτές τις οικογένειες συνήθως δεν έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Σε οικογένειες όπου ο άντρας φέρνει στο σπίτι το κύριο εισόδημα, η γυναίκα ή δεν εργάζεται καθόλου ή εργάζεται με μερική απασχόληση.

Αντίθετα, όταν η γυναίκα είναι εκείνη που κερδίζει περισσότερα, ο άντρας εργάζεται με πλήρη απασχόληση.

Παρατηρείται ότι άντρες που κερδίζουν περισσότερα από τη σύζυγό τους είναι προσκολλημένοι στον παραδοσιακό ρόλο του συζύγου, όπου η συμμετοχή του στις δουλειές του σπιτιού, είναι περιορισμένη.

Από τους ερευνητές εκτιμάται ότι όπου η γυναίκα φέρνει στο σπίτι το μεγαλύτερο εισόδημα, αυτό γίνεται σε βάρος των παιδιών.