Σε ποια κατηγορία καλοφαγά ανήκετε;
Οι 7 πιο συνηθισμένες κατηγορίες καλοφαγάδων
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλόβολοι με το φαγητό τους και δεν έχουν πρόβλημα να φάνε ό,τι πιάτο υπάρχει μπροστά τους στο τραπέζι.
Υπάρχουν όμως και πολλοί με ιδιαιτερότητες, που όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν, αλλά ενίοτε επηρεάζουν και τους υπόλοιπους.
Αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, ίσως τις βρείτε αρκετά υπερβολικές ή καρτουνίστικες. Αλλά υπάρχει πιθανότητα να ανήκετε σε κάποια από αυτές και να μην το γνωρίζατε.
Ας δούμε ποιες είναι οι 7 πιο συνηθισμένες κατηγορίες καλοφαγάδων, που λατρεύουν το φαγητό, με τον δικό τους… τρόπο.
Ο DIY
Από τότε που έκανε κάποια μαθήματα μαγειρικής, έπαψε να πιστεύει στα προνόμια του να τρως έξω. Αν επισκεφθείτε το διαμέρισμά του θα βρείτε βότανα να φυτρώνουν στον κήπο, τυριά να ωριμάζουν δίπλα από το παράθυρο και μαρμελάδα να πήζει στην κουζίνα. Ακόμη και αν ζει στο κέντρο της πόλης δε σταματά να μιλά για τα οφέλη από την καλλιέργεια της τροφής μας.
Τι θα παραγγείλει: Τίποτα, αφού δε θα βγει έξω όσο δεν υπάρχει εγγύηση για την θρεπτική αξία των πιάτων
Ο hipster
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλόβολοι με το φαγητό τους και δεν έχουν πρόβλημα να φάνε ό,τι πιάτο υπάρχει μπροστά τους στο τραπέζι.
Υπάρχουν όμως και πολλοί με ιδιαιτερότητες, που όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν, αλλά ενίοτε επηρεάζουν και τους υπόλοιπους.
Αν δεν ανήκετε σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες, ίσως τις βρείτε αρκετά υπερβολικές ή καρτουνίστικες. Αλλά υπάρχει πιθανότητα να ανήκετε σε κάποια από αυτές και να μην το γνωρίζατε.
Ας δούμε ποιες είναι οι 7 πιο συνηθισμένες κατηγορίες καλοφαγάδων, που λατρεύουν το φαγητό, με τον δικό τους… τρόπο.
Ο DIY
Από τότε που έκανε κάποια μαθήματα μαγειρικής, έπαψε να πιστεύει στα προνόμια του να τρως έξω. Αν επισκεφθείτε το διαμέρισμά του θα βρείτε βότανα να φυτρώνουν στον κήπο, τυριά να ωριμάζουν δίπλα από το παράθυρο και μαρμελάδα να πήζει στην κουζίνα. Ακόμη και αν ζει στο κέντρο της πόλης δε σταματά να μιλά για τα οφέλη από την καλλιέργεια της τροφής μας.
Τι θα παραγγείλει: Τίποτα, αφού δε θα βγει έξω όσο δεν υπάρχει εγγύηση για την θρεπτική αξία των πιάτων
Ο hipster
Τι θα παραγγείλει: Πιθανότατα ένα μοριακό cocktail με εντυπωσιακή εμφάνιση
Ο «αλλεργικός»
Ας το θέσουμε ως εξής: Αυτός δεν είναι αλλεργικός σε τίποτα. Απλά το σιτάρι τον κάνει να φουσκώνει, η σόγια του προκαλεί έκζεμα και τα γαλακτοκομικά του ρίχνουν σε λήθαργο. Δε δέχεται ότι γκρινιάζει και πάντα για όλα θα κατηγορήσει το... ευαίσθητο στομάχι του.
Τι θα παραγγείλει: Ένα cheesecake με γάλα σόγιας, γιατί το αγελαδινό είναι δύσπεπτο και φρέσκα φρούτα χωρίς σποράκια
Ο λάτρης του gourmet fast food
Τι θα παραγγείλει: Ένα burger με πατάτες, με μπιφτέκι από ρεβύθια και φακές και βύνη εστραγκόν, σε πολύσπορο ψωμάκι με προζύμι και πατάτες αρωματισμένες με λάδι τρούφας.
Ο πολυταξιδεμένος
Αυτός ο καλοφαγάς ταξίδεψε μια ή δύο φορές αλλά νομίζει ότι έχει δοκιμάσει όλα τα φαγητά του κόσμου και ξέρει τα πάντα γύρω από αυτά. Η αγαπημένη του δραστηριότητα είναι να μιλά για την αυθεντικότητα της γεύσης, τη σημασία των υλικών και τις παραδόσεις των λαών.
Τι θα παραγγείλει: Κάποιο γνωστό διεθνές πιάτο, αλλά στο τέλος θα παραπονεθεί ότι του λείπει η αυθεντικότητα και ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σερβίρουν στο εξωτερικό.
Ο Tv maniac
Τι θα παραγγείλει: Οτιδήποτε, αρκεί να το έχει δει κάπου στην τηλεόραση
Ο ειδικός της λαϊκής
Όπως και αυτός που καλλιεργεί μόνος του το φαγητό του, αυτός ο καλοφαγάς σηκώνεται νωρίς το πρωί του Σαββάτου για να προετοιμάσει το δείπνο του. Είναι γνώστης των τοπικών λαϊκών αγορών και ξέρει ακριβώς σε ποιους πάγκους θα βρει αυτό που θέλει.