HEADLINES
Loading...

Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστου: ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... και φύγαμε για τελικό!

Η Ελλάδα τα κατάφερε. Με πέναλτι γκολ του Σαμαρά στις καθυστερήσεις πήρε την χρυσή πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Το φιλμ του αγώνα:

Α' ημίχρονο

H Εθνική μας μπήκε στο ματς με σκοπό να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, με το πρώτο δεκάλεπτο να είναι αναγνωριστικό και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη καλή στιγμή έγινε από την πλευρά της Ακτής Ελεφαντοστού, ωστόσο ο Μανωλάς πρόλαβε τον Ζερβίνιο πριν ο τελευταίος γίνει επικίνδυνος.

Η κακοδαιμονία των τραυματισμών συνεχίστηκε και σε αυτό το παιχνίδι, με την Ελλάδα να χάνει δύο βασικούς της παίκτες στο διάστημα 14-24. Στο 12ο λεπτό ο Παναγιώτης Κονέ έδωσε την θέση του στον Ανδρέα Σάμαρη και στο 24ο ένα τράβηγμα του Ορέστη Καρνέζη έδωσε θέση στη βασική ενδεκάδα στον Παναγιώτη Γλύκο.

Η Ελλάδα παρά τις ατυχίες δεν οπισθοχώρησε και στο 33ο λεπτό προειδοποίησε με σουτ κεραυνό του Χολέμπας το οποίο κατέληξε στο δοκάρι. Οι Ιβοριανοί δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί και δέκα λεπτά αργότερα, όταν η... χρυσή αλλαγή του Φερνάντο Σάντος, Ανδρέας Σάμαρης, έκλεψε την μπάλα, έπαιξε υποδειγματικά το ένα-δύο με τον Γιώργο Σαμαρά και έστειλε την μπάλα στην εστία του Μπονί, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Β' ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου συνέβη το αναμενόμενο. Οι αντίπαλοι μας μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν την Εθνική μας, με σκοπό το γρήγορο γκολ, ωστόσο η Εθνική μας ήταν αυτή που έκανε τις δύο πρώτες κλασσικές ευκαιρίες. Στο 54ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραία ντρίμπλα έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά δεν έπιασε το σουτ που θα ήθελε, ενώ στο 58' ο Σαλπιγγίδης έπιασε ένα ξερό δυνατό σουτ, με τον Μπονί να βγάζει την μπάλα κόρνερ.

Η επόμενη φάση είχε και πάλι ελληνικό χρώμα, με τον Καραγκούνη να εξαπολύει ένα κεραυνό από τα 35 μέτρα και την μπάλα να βρίσκει για δεύτερη φορά το οριζόντιο δοκάρι των αντιπάλων μας.

Το... έμφραγμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε στο 73ο λεπτό -στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των Ιβοριανών στο δεύτερο ημίχρονο- με τον Μπονί. Ωστόσο η ελληνική... ψυχή δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη και με γκολ πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο 93ο λεπτό πήρε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.