HEADLINES
Loading...

Γιατί πρέπει να καταργήσουμε άμεσα τα DVD;;;

Ετσι και αλλιώς η μόδα τους έχει περάσει, καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του σινεμά έχουν τη δυνατότητα να δουν ταινίες on-line.

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι που πρέπει τα dvd που έχουμε όλοι στα σπίτια μας να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές ο κόσμος μας θα ήταν πιο πράσινος αν εγκαταλείπαμε οριστικά τα DVD για χάρη της ψυχαγωγίας online.

Να σημειωθεί ότι το 2011, οι κάτοικοι των ΗΠΑ παρακολούθησαν 20,4 δισεκατομμύρια ώρες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών είτε online είτε σε DVD.

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δραστηριότητας ήταν περίπου 19,5 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που αντιστοιχούν στην παραγωγή των DVD, τη διανομή τους σε καταστήματα και τις διαδρομές που έκαναν οι καταναλωτές για να τα αγοράσουν ή να τα νοικιάσουν.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι η πλήρης κατάργηση των DVD και η στροφή των καταναλωτών αποκλειστικά στο online video θα περιόριζε τις εκπομπές αυτές κάτω από το μισό, στους 8,6 εκατομμύρια τόνους.

Η παρακολούθηση μιας ώρας βίντεο στο Διαδίκτυο υπολογίζεται ότι εκπέμπει μόλις 400 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που αντιστοιχεί κυρίως στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τους διαδικτυακούς διακομιστές και τα δίκτυα.

Το όφελος από την κατάργηση του DVD στις ΗΠΑ, επισημαίνουν οι ερευνητές, θα ισοδυναμούσε με διακοπή ηλεκτροδότησης 200.000 νοικοκυριών.

iefimerida.gr