HEADLINES
Loading...

Πώς να μιλήσετε με έναν εξωγήινο - Η NASA έβγαλε οδηγό επικοινωνίας με όντα από άλλους πλανήτες

Χειρονομίες; Αναρθρες κραυγές ή μήπως χρήση μίας γλώσσας; Τέτοια ερωτήματα βασανίζουν την ανθρωπότητα. Οταν έρθει η ώρα της επαφής με εξωγήινους, πώς θα επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους; Ευτυχώς, υπάρχει η NASA και ο σχετικός οδηγός της για να λύσει τις απορίες.

Η διαστημική υπηρεσία πρόσθεσε πρόσφατα στα e-book που διαθέτει δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της ένα το οποίο πραγματεύεται «τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα αν εντοπιστεί ένα σήμα από κάποιον άλλο κόσμο», σύμφωνα με την περιγραφή του.

Αν και συνήθως η επαφή με εξωγήινα όντα ανήκει στα κινηματογραφικά σενάρια- που τις περισσότερες φορές περιέχουν αρκετές πολεμικές σκηνές- το συγκεκριμένο βιβλίο ρίχνει ένα πιο σοβαρό βλέμμα στην πολυπλοκότητα της επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, ιδιαίτερα όταν ο ένας προέρχεται από άλλο πλανήτη.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Διαγαλαξιακή Επικοινωνία» και αποτελεί έργο μίας ομάδας ιστορικών, ανθρωπολόγων, θεολόγων και ψυχολόγων μεταξύ πολλών ακόμη ειδικοτήτων.

Μάλιστα, στις 300 σελίδες του γίνεται αναφορά στις πληροφορίες που προκύπτουν από τη μελέτη αρχαίων πολιτισμών, όπως ο ελληνικός και των Μάγια, που μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μία μελλοντική επικοινωνία με εξωγήινους. Μάλιστα, οι συγγραφείς θεωρούν ότι η επικοινωνία με τους εκπροσώπους άλλων πλανητών δεν θα γίνει με ήχους, αλλά με εικόνες.