HEADLINES
Loading...

Πρώην μπάντα που πούλησε μόνο ένα άλμπουμ, τώρα ψάχνει να το βρει - Μια απίστευτη ιστορία

Ήταν στα τέλη των '80s μια post punk μπάντα η οποία κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ και πούλησε μόνο ένα αντίτυπο. Τώρα ψάχνει να το βρει και δεν θυμάται καν με ποιο όνομα το κυκλοφόρησε τελικώς.

Όχι, δεν είναι ανέκδοτο αλλά μια αληθινή ιστορία με βάση ένα κείμενο που πόσταρε κάποιος με το όνομα Jake Tuck στην ιστοσελίδα ενός βιβλιοπωλείου (πιθανότατα δικού του).

Η ιστορία, γράφει το rocking.gr, είναι όντως όπως προαναφέρθηκε: μια μπάντα έβγαλε άλμπουμ σε μια δισκογραφική που δεν υπάρχει πλέον, πούλησε μόλις ένα αντίτυπο και πλέον ψάχνει να το βρει καθώς τα υπόλοιπα αντίτυπα και τα master tapes κάηκαν σε μια φωτιά. Ο λόγος που η μπάντα ψάχνει αυτό το άλμπουμ είναι γιατί θέλει να κάνει ένα reunion live και δεν θυμάται τα κομμάτια (!) και γιατί τα παιδιά των μουσικών δεν πιστεύουν πως κάποτε οι γονείς τους είχαν υπάρξει μουσικοί και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τους το αποδείξουν.

Τα αστεία της ιστορίας δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην πρώτη και μοναδική συναυλία έμαθαν πως είχαν καταφέρει εκεί να πουλήσουν και το άλμπουμ που ψάχνουν. Τα πράγματα γίνονται πιο κωμικά όταν η ανακοίνωση αναφέρει πως τα μέλη της μπάντας δεν θυμούνται το όνομά της! Είτε το κυκλοφόρησαν ως Gargantua, είτε ως David Levine And The Cossacks, είτε ως The Pet Rocks, είτε με κάποιο άλλο όνομα.

Το μόνο που θέλουν από τον μοναδικό κάτοχο αυτού του άλμπουμ (αν υπάρχει κάπου ακόμα) είναι να τους το δανείσει να το αντιγράψουν αλλά επειδή δεν θυμούνται και κάποιον τίτλο κομματιού στην ανακοίνωση υπάρχει μια περιγραφή κάποιων τραγουδιών μπας και κάποιος καταλάβει κάτι...