HEADLINES
Loading...

Συνεχίζουν να αγνοούνται οι 200 και πλέον απαχθείσες μαθήτριες

Διακόσιες και πλέον από τις μαθήτριες που είχε απαγάγει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία τον Απρίλιο παραμένουν αγνοούμενες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της διερευνητικής επιτροπής της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής οι 57 από τις 276 μαθήτριες έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους ενώ 219 παραμένουν αγνοούμενες, επισήμανε ο ταξίαρχος Ιμπραήμ Σάμπο σε μια ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα της Νιγηρίας This Day αποκάλυψε τα ονόματα των 197 μαθητριών, 3 μήνες και πλέον μετά την απαγωγή τους.

Πενήντα επτά από τις έφηβες κατάφεραν να αποδράσουν, ωστόσο η κυβέρνηση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν δεν έχει καμία ένδειξη για το πού βρίσκονται οι υπόλοιπες, παρά την τεχνολογική και διπλωματική στήριξη από αρκετές χώρες της Δύσης.

Η εφημερίδα, οι δημοσιογράφοι της οποίας επισκέφθηκαν τις οικογένειες των κοριτσιών στο Τσιμπόκ και επιμελώς συγκέντρωσαν τα ονόματα, επίσης δημοσίευσε φωτογραφίες των προσώπων των 142 από τα 197 κορίτσια.

Για πρώτη φορά μετά την απαγωγή τη 14η Απριλίου, υπάρχει μια εκτενής λίστα των μαθητριών.
Μαζί με τα ονόματα η εφημερίδα επίσης δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα μαθήματα στα οποία έδωσαν εξετάσεις τα κορίτσια λίγο πριν από την απαγωγή τους, με τις περισσότερες να σπουδάζουν δημόσια διοίκηση και φυσικές επιστήμες.