HEADLINES
Loading...

Ο πιτσιρικάς που... επένδυσε το δώρο της γιαγιάς του και...

Είναι ένα τυπικό αγόρι που μπαίνει δειλά-δειλά στην εφηβεία; Όχι, είναι ένα έτοιμος επιχειρηματίας σε... σώμα παιδιού. Ο Έρικ Φίνμαν δεν μοιάζει με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Την ώρα που εκείνοι παίζουν playstation ή απλώς χαζολογούν στην τηλεόραση, ο Έρικ βγάζει χρήματα με... ουρά!

Όλα ξεκίνησαν με το δώρο 1000 δολαρίων που του έκανε η γιαγιά του. Ο Έρικ αντί να τα σπαταλήσει εδώ κι εκεί, αποφάσισε να τα επενδύσει αγοράζοντας Bitcoin, τα οποία και μοσχοπούλησε στην ανώτερη τιμή τους στο εικονικό χρηματιστήριο, λαμβάνοντας 100.000 δολάρια (!).


Δεν σταμάτησε, όμως, ούτε εκεί. Έκανε νέα τοποθέτηση στα χρήματά του και δημιούργησε την start up εταιρεία Botangle.com η οποία ασχολείται με την παραγωγή και διάθεση εκπαιδευτικού υλικού.

Ο 15χρονος είναι παθιασμένος με τον προγραμματισμό και την εκπαίδευση «do-it-yourself», ενώ από μικρός ασχολείται με τη ρομποτική. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επιθυμεί να πάει στο κολέγιο, αλλά να συνεχίσει το δικό του δρόμο που είναι η online εκπαίδευση.


Λέει χαριτολογώντας: «Έκανα μια συμφωνία με τους γονείς μου: αν βγάλω ένα εκατομμύριο μέχρι τα 18 μου δεν θα πάω στο κολέγιο. Θα προσπαθήσω να το κάνω, αν χρειαστεί θα πεθάνω προσπαθώντας!».

Η εταιρεία του αυτή τη στιγμή αριθμεί 20 εργαζομένους και στόχος του είναι να βοηθήσει και άλλα παιδιά με ίδια ενδιαφέροντα να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ο ίδιος υπερηφανεύεται πως «θέλω να κάνω το site μου το καλύτερο του κόσμου. Μια εναλλακτική δομή εκπαίδευσης που θα σπάει το παραδοσιακό status quo.


Η... δυσανεξία του Έρικ με το παραδοσιακό σχολείο έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που είχε από τους δασκάλους του, τους οποίους και έχει απομυθοποιήσει πλήρως. Γι' αυτό και στράφηκε στην online εκπαίδευση που του έδωσε το απαραίτητο κίνητρο για να ξεκινήσει τις δικές του επιχειρηματικές περιπέτειες.

Επιπλέον θεωρεί πως οι πραγματικοί του δάσκαλοι είναι δύο άνθρωποι που ακόμα δεν έχει γνωρίσει: ο Αλέξις Οχάνιαν της Reddit και ο Πίτερ Θίελ της PayPal.


Και μόνο ότι το συγκεκριμένο θέμα με τον 15χρονο Έρικ Φίνμαν φιλοξενείται στο Business Insider δείχνει πού έχει φτάσει η φήμη του. Και να σκεφτεί κανείς πως έχει ακόμα μπόλικο δρόμο να διανύσει.

iefimerida.gr