HEADLINES
Loading...

Πώς βλέπουν το Μουντιάλ σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από τις φαβέλες μέχρι τους βεδουΐνους

Το πρώτο τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, που φιλοξενήθηκε από την Ουρουγουάη το 1930, αποτελούνταν από τέσσερις ομάδες που έπαιζαν σε ένα ημιτελές γήπεδο. Τώρα, 84 χρόνια μετά, 32 χώρες συναγωνίζονται σε 12 γήπεδα και ο πυρετός του Παγκοσμίου Κυπέλλου φτάνει στις πιο μακρινές γωνιές του πλανήτη.

Το πρακτορείο Ρόιτερς ταξίδεψε στις άκρες του κόσμου απαθανατίζοντας τους φιλάθλους και τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων της εθνικής τους ομάδας.

Βραζιλία
Φωτογράφος: Ueslei Marcelino
Δύο αγόρια στην Varjão στις παρυφές της Μπραζίλια παρακολουθούν τον αγώνα ανάμεσα στη Βραζιλία και το Μεξικό στις 17 Ιουνίου 2014. Η Βραζιλία, η οποία κατέχει πέντε τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση του τουρνουά.


Σαουδική Αραβία
Φωτογράφος: Mohamed Alhwaity
Οι άνδρες σε μια αγορά καμήλων στην Ντάμπα της Σαουδικής Αραβίας, μαζεύονται γύρω από ένα φορητό υπολογιστή για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Ολλανδία εναντίον Αυστραλία στις 18 Ιουνίου 2014.


Βαυαρικές Αλπεις
Φωτογράφος: Lukas Barth
Γιορτάζοντας το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου 2014, οι συμμετέχοντες του Φεστιβάλ Sonnwendfeuer στο όρος Κάμπενβαντ στις Βαυαρικές Άλπεις μοιράζουν την προσοχή τους μεταξύ της φωτιάς και του υπαίθριου προβολέα που δείχνει τον αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Γκάνα.


Χιλή
Φωτογράφος: Eliseo Fernandez
Ψηλά στους λόφους του Las Canas, στη Χιλή, οι οπαδοί ουρλιάζουν μετά από τη νίκη με 3-1 της χώρας τους στον αγώνα με την Αυστραλία στις 13 Ιουνίου 2014. Οι θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι με αυτοσχέδιες σκηνές που χρησιμεύουν ως προσωρινά σπίτια τους μετά από μια πυρκαγιά που σκότωσε 11 άτομα και κατέστρεψε 500 σπίτια. Αυτός ο αγώνας, κατά την οποία η Χιλή είχε την κατοχή της μπάλας για το 63% του παιχνιδιού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της χώρας στο τουρνουά.


Συρία
Φωτογράφος Zein Al Rifai
Αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας, βλέπουν τον αγώνα της Βραζιλίας εναντίον της Κροατίας στις 12 Ιουνίου 2014.


Κίνα
Φωτογράφος: Darley Shen
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα δεν έχει ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, αυτό το κατάστημα οικιακών συσκευών στην Γουχάν, μια πόλη στην επαρχία Χιουμπέι δεν χάνει τη δράση. Ενας Κινέζος πωλητής βλέπει στις 20 Ιουνίου τον αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Ουρουγουάης.


Αμαζόνιος
Φωτογράφος: Mauricio Lima
Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού βαθιά στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας μαζεύονται γύρω από μια τηλεόραση για να δουν τον αγώνα της Βραζιλίας εναντίον του Μεξικού στις 17 Ιουνίου 2014.


Αλγερία
Φωτογράφος: Bechir Ramzy
Παρακολουθώντας σε γιγαντοοθόνες στους δρόμους του Αλγερίου, τα πλήθη γιορτάζουν τη νίκη της Αλγερίας στον αγώνα με τη Νότια Κορέα στις 22 Ιουνίου 2014.