HEADLINES
Loading...

Ταξίδι στη μυστηριακή Ισλανδία: Στη χώρα που μοιάζει με το τέλος του κόσμου

Η Ντέμη Γκομοντή επισκέφτηκε τα τοπία που γυρίζεται το Game Of Thrones και, με μουσική υπόκρουση SIgur Ros, φωτογράφισε σε 40 συγκλονιστικές εικόνες τον πιο απόμακρο ευρωπαϊκό προορισμό.

«Η ιδέα να πάμε στην Ισλανδία μου καρφώθηκε στο μυαλό μετά από έντονη προτροπή των γονιών» γράφει στο popaganda.gr και συνεχίζει «Είχαν επισκεφτεί τη μακρινή αυτή χώρα λίγα χρόνια πριν, και είχαν γυρίσει ενθουσιασμένοι. Ο μεν πατέρας με τη σεληνιακή κι ανόθευτη ομορφιά του τοπίου, η δε μητέρα -ως γνήσια κοινωνιολόγος- με τις κοινωνικές δομές και τα πρότυπα κοινωνικής ισότητας που έχουν υιοθετηθεί στη χώρα. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να πάμε την Ισλανδία αρχές Μαΐου, τότε που αρχίζουν και λιώνουν τα χιόνια αλλά η τουριστική περίοδος (και οι τουριστικές τιμές) δεν έχουν ξεκινήσει επισήμως, πράγμα που επιτρέπει να κάνεις το ταξίδι (λίγο) πιο οικονομικά».

Αντιλαμβάνεσαι ότι η χώρα αυτή είναι ξεχωριστή από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου. Το αεροδρόμιο βρίσκεται στη μέση του πουθενά, σε μία έρημη περιοχή. Τις πρώτες ώρες πιστεύεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή, όπως σε πολλές πόλεις, το αεροδρόμιο είναι απλά «έξω» από την πόλη. Σύντομα όμως συνειδητοποιείς ότι κάπως έτσι -έρημη, μοναχική κι αποκομμένη- είναι όλη η χώρα.







popaganda.gr